Annonce
Ugeavisen Faaborg

Månedens buket: Lis har haft fuld fart på hele livet

Lis Nielsen har altid travlt med sine mange gøremål, men heldigvis havde hun tid til at komme hen i Westergård Blomster for at få overrakt månedens flotte buket fra blomsterhandler Hanne Andersen. Foto: Palle Søby
Månedens buket går til 74-årige Lis Nielsen, der er aktiv med alverdens gøremål stort set døgnet rundt. Ud over altid at stå til rådighed for børn og børnebørn er hun blandt andet aktiv som frivillig i Kirkens Korshær og Faaborg ØH.
Annonce

Faaborg: Meget symptomatisk er 74-årige Lis Nielsen i fuld gang med at male garage derhjemme, da ugeavisen ringer til hende for at fortælle, at hun er udvalgt som modtager af månedens buket.

- Jamen, nu begynder jeg snart at tude, siger hun.

Men tårerne er væk, og smilet er stort, da hun dagen efter møder op hos Hanne Andersen i Westergård Blomster for at få overrakt den flotte buket.

- Jeg kan slet ikke sidde stille. Jeg er altid i gang med et eller andet. Jeg er på 24 timer i døgnet.

Det forstår man, når man læser den indstilling, hendes døtre, Anne-Beth Krog og Jeannette Skjerning, har sendt. I begrundelsen skriver de blandt andet:

- I hele hendes liv i Faaborg har der altid været fuld fart på. Man skal stå tidligt op for at kunne følge med hende. Da vi døtre var yngre og spillede håndbold, fulgte hun altid med på sidelinjen. Hun stod altid klar som heppekor og var ikke bleg for at vaske håndboldtøjet. Hun tog altid med på de årlige håndboldture til Påske Cup i Holstebro, og hjemme var maden altid klar, når vi kom dryssende hjem efter en dag i Faaborg Hallen. FØH havde dengang og har stadig en stor plads i hendes hjerte.

- Der er kommet børnebørn til, og hun smider alt, hvad hun har i hænderne, for at stå til rådighed, når børnebørnene ringer og beder om hjælp, enten til at blive kørt til og fra skole, til håndbold, til vennerne, hvis et hus/lejlighed skal males, haven skal ordnes, ja så rykker mormor ud, og det samme gør sig gældende, når børnene ringer.

Annonce

Styr på Strandgårdsparken

Lis Nielsen blev alene i 2012, da hendes mand, Ivan, døde efter et længere sygdomsforløb. Men hun blev boende i huset i Strandgårdsparken, som hun stadig passer og nusser om til UG. Hun maler, hun slår græs, hun klipper hæk, hun renser havebassin, hunder fælder træer - ja, hun vil faktisk helst klare det hele selv.

Og så har hun endda også et sted, hvor hun gør rent et par timer om ugen.


Jeg kan slet ikke sidde stille. Jeg er altid i gang med et eller andet. Jeg er på 24 timer i døgnet.

Lis Nielsen, modtager af månedens buket i juli


Hun gik i Ivans fodspor og trådte ind i Strandgårdsparkens Grundejerforening med ansvar for de grønne områder. En post som hun nu har besiddet i ni år, og hun kan slet ikke undvære den kontakt, hun får med alle beboerne i området, så på den måde har hun en finger med i stort set alt, hvad der foregår i Strandgårdsparken.

Hendes andet hjem er blevet Kirkens Korshær, hvor hun kommer hver torsdag på sit elskede torsdagshold. Hun møder helst ind klokken ni for at gå og nusse og gøre klar, til butikken åbner over middag.

Annonce

Håndbold i hjertet

Lis Nielsens tredje hjem er Forum Faaborg, hvor hun også gerne hjælper som frivillig, når Faaborg ØH har arrangementer. Håndbolden har altid fyldt meget i familiens liv og gør det stadig, og hun elsker at mærke stemningen i hallen og følge de to børnebørn, når de spiller, og så hygger hun sig med at hjælpe til ved lotteriet ved hjemmekampene.

Hun stod også klar, da klubben igennem et par år arrangerede håndbold-spiloppen, hvor 400 skolebørn skulle spille håndbold en formiddag. Dér stod Lis klar med udlevering af drikkevarer og mad til de sultne børn.

Månedens buket

Westergård Blomster ved Hanne Andersen og Ugeavisen Faaborg har indgået et samarbejde, og hver måned kårer vi én, der har gjort sig fortjent til "månedens buket".

Det er læserne af Ugeavisen Faaborg, der indstiller egnede kandidater.

Det er helt op til dig, hvilke kriterier, du synes, kvalificerer din kandidat. Det vigtige er bare, at du sender os et par linjer om, hvorfor det netop er din kandidat, der skal vinde blomsterne.

Send din indstilling til redaktion@uaf.dk senest 24. august, så er din kandidat med i næste runde. Hvis din kandidat vinder, offentliggør vi din indstilling i avisen.

Ud over din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling.

- For nogle år tilbage sagde hun ja til at være ansvarlig for at arrangere Lyserød Lørdag i Faaborg. En opgave som hun gik ind i med liv og sjæl, det var hårdt arbejde, men når vores mor, mormor og svigermor først siger ja til en opgave, så udfører hun det uden tøven, uanset at hun måske ikke lige får sovet så meget i et par dage, fortæller døtrene.

De bor begge ligeledes i Strandgårdsparken, og Lis Nielsen er så heldig, at tre af hendes fire børnebørn bor i Faaborg.

- Den fjerde har lige købt en gård i Jylland, så dér regner jeg også med at skulle op og hjælpe med noget, fortæller Lis Nielsen, inden hun iler videre til næste gøremål.

Lis Nielsen modtager månedens buket i juli hos blomsterhandler Hanne Andersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider

Annonce