Annonce
Ugeavisen Faaborg

Månedens buket: Tæppebomberen fra Øster Hæsinge slår til igen

Ella Hansen laver flotte tæpper, og Hanne Andersen laver flotte buketter. Så her er eksempler på begge dele samlet på ét billede: Ella Hansen med sit tæppe nummer 600 og Hanne Andersen med månedens buket i august. Foto: Palle Søby
Ukuelige Ella Hansen på 80 år afleverede for nylig sit hæklede tæppe nummer 600 til Røde Kors. Nu får hun månedens buket for sin utrættelige indsats, og straks efter blomsteroverrækkelsen kørte hun hjem til Øster Hæsinge og hæklede videre på tæppe nummer 618.
Annonce

Øster Hæsinge: Det er bestemt ikke første gang, 80-årige Ella Hansen fra Øster Hæsinge kommer i avisen. Men det er første gang, hun kommer det i denne sammenhæng: Som modtager af månedens buket i Ugeavisen Faaborg.

Tidligere har vi skrevet om hende adskillige gange, når hun har nået et nyt magisk tal i rækken af hæklede tæpper, som hun sidder og hækler derhjemme i stuen i Øster Hæsinge.

Senest var midt i juni, da hun afleverede tæppe nummer 600 i Røde Kors-butikken i Faaborg.

Og der var stor festivitas med hele den lokale Røde Kors-top, da hun for to år siden afleverede tæppe nummer 500 i Røde Kors-butikken i Ringe.


Jeg er meget rørt og meget beæret.

Ella Hansen, modtager af månedens buket i august


Hun har hæklet tæpper siden 2004, og de går alle sammen til Røde Kors. De første 300 tæpper blev i vid udstrækning sendt ud af landet til verdens nødlidende områder, men de senere år har Røde Kors vurderet, at tæpperne egentlig er for gode til at blive sendt ud af landet.

I stedet bliver de solgt i de lokale Røde Kors-butikker i Faaborg-Midtfyn, hvor for eksempel Ella Hansens seneste tæpper er sat til salg for 100 kroner stykket i Faaborg.

Månedens buket

Westergård Blomster ved Hanne Andersen og Ugeavisen Faaborg har indgået et samarbejde, og hver måned kårer vi én, der har gjort sig fortjent til "månedens buket".

Det er læserne af Ugeavisen Faaborg, der indstiller egnede kandidater.

Det er helt op til dig, hvilke kriterier, du synes, kvalificerer din kandidat. Det vigtige er bare, at du sender os et par linjer om, hvorfor det netop er din kandidat, der skal vinde blomsterne.

Send din indstilling til redaktion@uaf.dk senest 23. september, så er din kandidat med i næste runde. Hvis din kandidat vinder, offentliggør vi din indstilling i avisen.

Ud over din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling.

Så hvis et kriterium for at modtage månedens buket i ugeavisen er, at man skal have gjort noget uegennyttigt til gavn for andre, så må man i høj grad sige, at Ella Hansen har gjort sig fortjent til den hæder.

- Jeg er meget rørt og meget beæret, siger hun, da hun står i blomsterbutikken hos Hanne Andersen i Westergård Blomster for at få buketten overrakt.

Meget passende har hun taget tæppe nummer 600 med, som hun lige har været henne i Røde Kors og låne.

Annonce

Hele familien er tæt på

Det er Ella Hansens datter, Lena Poulsen, der har indstillet sin mor. Lena skriver i indstillingen:

"Jeg vil gerne indstille min mor, Ella Hansen til månedens buket. Hun bruger næsten hvert ledigt øjeblik på at hækle tæpper til Røde Kors og Kirkens Korshær. Hun har vist nået de 600 stk. Det synes jeg er en usædvanlig bedrift. Garnet til tæpperne får hun fra private, som for eksempel har ryddet op i gemmerne. Desuden ved jeg, at Føtex Faaborg på et tidspunkt sponsorerede garn til hende. For dette arbejde synes jeg, hun bør anerkendes, hvilket månedens buket kunne være med til."

Ella Hansen var både rørt og beæret, da hun forleden modtog månedens buket hos blomsterhandler Hanne Andersen. Ella havde taget sit tæppe nummer 600 med til overrækkelsen. Foto: Palle Søby

Lena Poulsen bor i Faaborg, og desuden har Ella Hansen og hendes mand, Karl Hansen, en datter i Ringe og en søn i Hillerslev.

Således bor Ella og Karl lige midt i det hele og er tæt på deres syv børnebørn og syv oldebørn.

Ella og Karl Hansen har været gift i 62 år og har tidligere drevet landbrug lige uden for Øster Hæsinge.

Annonce

På vej mod de 1000 tæpper

Inden Ella Hansen går ud af døren med sin flotte buket, når hun lige at komme med et ønske, som vi naturligvis gerne bringer videre:

- Hvis nogen har garnrester, som de gerne vil af med, er de meget velkommen til at aflevere dem til mig.

Og Ella Hansen får helt sikkert brug for alt det garn, hun kan få fat i, for hendes erklærede mål er at nå de magiske 1000 tæpper.

Og så kører Ella hjem til Øster Hæsinge - for at hækle videre på tæppe nummer 618.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce