Annonce
Ugeavisen Faaborg

Madskoler for børn i Faaborg i sommerferien

Børn i alderen 8-12 år kan komme på "3 dage med Madskoler" i starten af august. Foto: Carsten Andersen
Børn i alderen 8-12 år kan få gode oplevelser med mad på Faaborg Sundskole tre dage i uge 32.
Annonce

Faaborg: "3 dage med Madskoler" er navnet på en aktivitet for børn i alderen 8-12 år, hvor de kan få gode oplevelser med mad. Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og dagligvarekæden Rema 1000.

Aktiviteten erstatter madskolerne, som i år er blevet aflyst på grund af covid-19. I Faaborg afholdes "3 dage med Madskoler" på Sundskolen, der nu hedder Øhavsskolen, i uge 32, mandag 3. august-onsdag 5. august.

Konceptet læner sig op ad Madskoler, der har fokus på at give børn sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad og er tilrettelagt, så de kan afholdes indenfor myndighedernes retningslinjer i forbindelse med covid-19.

- Det glæder mig rigtig meget, at vi alligevel kan give et mindre antal børn gode madoplevelser. Det var en tung og hård beslutning at aflyse de normale Madskoler, som vi har afholdt hver sommer siden 2004. Men nu må vi se fremad, siger Henrik Dalum, formand for 4H, i en pressemeddelelse.


Det glæder mig rigtig meget, at vi alligevel kan give et mindre antal børn gode madoplevelser.

Henrik Dalum, formand for 4H


Annonce

Færre børn kan være med

Set i forhold til de traditionelle Madskoler, som normalt rummer over 2000 børn, er det kun et mindre antal "3 dage med Madskoler", der kan gennemføres i uge 32, hvor i alt omkring 200 børn kan være med.

- Vi har haft rigtig travlt, siden retningslinjerne for indendørs foreningsliv blev offentliggjort. Både med at få lavet et koncept, der sikrer tryghed og sikkerhed for både børn og frivillige, men også med at få talt med og lavet aftaler med frivillige samt med at få adgang til skolernes madkundskabslokaler. Intet har været som det plejer, og i særdeleshed skolerne har flere steder - helt forståeligt - været svære få aftaler i stand med, siger Line Munk Damsgaard, der er projektleder for Madskoler og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer.

Programmet for særudgaven af "3 dage med Madskoler" tager udgangspunkt i erfaringerne fra tidligere års Madskoler.

- Vi har udvalgt de bedst egnede aktiviteter fra tidligere års materialer og tilrettet dem samt fundet nogle af de mest succesfulde opskrifter fra Madbogen gennem tiden. Og så har vi selvfølgelig skærpet fokus på hygiejnen, ligesom aktiviteterne foregår i små faste grupper alle tre dage, siger Line Munk Damsgaard.

Ud over de knap 20 madskoler i uge 32 arbejdes der på at kunne tilbyde endnu flere ”3 dage med Madskoler” i efterårsferien. Tilmelding til sommerens "3 dage med Madskoler" foregår på www.madskoler.dk. Deltagerprisen er 370 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Konfirmationer uge 33

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Annonce