Annonce
Ugeavisen Faaborg

Matthæus-Passionen: Oplev Bachs storværk, der fremføres af hollandsk ensemble i Faaborg Kirke

Både dirigent og ensemblet er fra Holland. Oplevelsen i Faaborg Kirke koster ingenting. Det er bare at møde op, og døren åbnes kl. 18. PR-foto
Annonce

Faaborg: Matthæus-Passionen bliver opført i Faaborg Kirke søndag 14. april kl. 19.

Johan Sebastian Bachs storværk omhandler Jesu Kristi lidelseshistorie, som den er fortalt af evangelisten Matthæus.

Tekstgrundlaget til værket er Matthæusevangeliets kapitel 26 og 27 om retssag, domfældelse og korsfæstelse af Jesus.

Johan Sebastian Bachs Matthæuspassion hører til den europæiske kulturarvs største og fornemste værker og er et højdepunkt inden for sin genre, passions-musikken.

Efter sin død i 1750 blev Johann Sebastian Bach og hans musik næsten glemt. Wolfgang Amadeus Mozart og hans samtidige kendte kun nogle ganske få af hans værker, men med Felix Mendelssohn-Bartholdys opførelse af Matthæuspassionen i 1829 blev interessen igen vakt.

Værket tager cirka to en halv time, og opførelsen varetages ved koncerten i Faaborg Kirke af Utrecht Student Choir and Orchestra (USKO) og dirigeres af Gilles Michels.

Solisterne er: Evangelist; Jasper Dijkstra, Kristus; Hessel Vredeveldt, Sopran; Hadewich de Meester, Alt; Eske Tibben, Tenor; Carlos Negrín Lopez, Bas; Moritz Kelner og på Viola di Gamba; Thijs van Dijk.

USKO er et af de største og mest kendte ungdoms-musikensembler i Holland.

For tiden består kor og orkester af cirka 200 medlemmer, der hovedsagelig er studerende ved Utrecht Universitet og Hoogeschool Utrecht.

Bachs værker spiller en særlig rolle både historisk og nutidigt for USKO. Kort tid efter etableringen af USKO i 1945 begyndte en tradition med opførelse af tre af Bachs største værker i en treårig cyclus.

- Kom og hør et fremragende hollandsk ungdomsensemble med internationalt niveau i et af musiklitteraturens største værker. Værket er blevet kaldt den ultimative langfredags-prædiken, hvor lidelse, død og håb anskueliggøres og får sin helt egen poetiske og musikalske udformning og udtryk.

Det fortæller kirkens organist Bo T. Lerche i en pressemeddelelse.

Der er gratis adgang, og døren åbnes kl. 18.

Koret

Koret, du kan opleve i Faaborg Kirke, har hjemmesiden www.usko.nl (indholdet er også på engelsk)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce