Annonce
Ugeavisen Faaborg

Med guf, drys og hjemmebagte vafler: Søster sørgede for is til de gamle på Lysbjergparken

Inger Jørgensen, hvis søster stod bag is-overraskelsen, kiggede frem i døren til ære for fotografen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Beboere og personale på Lysbjergparken fik leveret desserten til hoveddøren fredag middag. En søster til en af beboerne havde allieret sig med sit barnebarn, som er en af forpagterne af Vildas Vaffelis i Svendborg.
Annonce

Vester Aaby: Coronatiden har budt på mange kreative forslag til, hvordan vi kan overraske og være gode ved hinanden, selvom intet er, som det plejer. Og et af de gode initiativer udspillede sig fredag middag på Lysbjergparken i Vester Aaby.

Da de 24 beboere samt personale havde sat en god portion biksemad til livs, kunne de nemlig få serveret en frisklavet isvaffel med drys og guf, som blev leveret lige til hoveddøren af "Vildas Vaffelis" fra Svendborg.

Og det var ikke helt tilfældigt, at det netop var Vildas Vaffelis, som leverede, fortalte forpagter Johanne Nyholm. Hun er nemlig barnebarn af Karen Sørensen, hvis søster - Inger Jørgensen - bor på Lysbjergparken.

Så søster Karen allierede sig med Johanne Nyholm, som naturligvis var med på ideen, og derfor rullede Johanne Nyholm og hendes mor fredag fra Svendborg til Vester Aaby med bagagerummet fyldt af lækre sager.

- Det, synes jeg, er rigtig hyggeligt at være med til, siger Johanne Nyholm.

På grund af coronarestriktionerne tog plejehjemsleder Dorthe Skovbjerg Andersen imod is og vafler i døren.

- Det varmer rigtig meget, at nogen tænker på os i denne her tid. Det er dejligt, når der sker noget, der lige bryder hverdagen, siger hun.

Lysbjergparken har en vennekreds, som plejer at sørge for, at der sker lidt anderledes for beboerne, men vennerne kan ikke komme på plejehjemmet for tiden på grund af smittefaren.

- Så vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at lave nogle ting med beboerne. Vi synger, laver stolegymnastik og den slags. Men det har været en meget mærkelig tid. Vi glæder os til, at hverdagen kommer igen, lyder det fra Dorthe Skovbjerg Andersen.

Der var chokolade, lakrids, jordbær og andre lækre smage, man kunne vælge imellem. Her er isen fotograferet mellem plejehjemsleder Dorthe Skovbjerg Andersen (tv) og Johanne Nyholm fra Vildas Vaffelis. Foto: Maria Retoft Pedersen
98-årige Inger Jørgensen kiggede lige frem i terrassedøren med vaffel i hånden for at hilse på de to glade "isdamer", som hun jo så også er i familie med. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce