Annonce
Ugeavisen Faaborg

Med kastanjer og piberensere: Tre forslag til kreative projekter i efterårsferien

Trine Juhl fra Magilaboratoriet inspirerer til et kreativt efterår. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Trine Juhl fra Magilaboratoriet kommer med bud på kreative sysler, man kan give sig i kast med i efteråret. Mest for børn - men gerne sammen med de voksne.
Annonce

Faaborg: Efteråret er over os - og det samme er efterårsferien inden længe.

Efterårsferien indbyder til kreative sysler, og det vil Ugeavisen gerne inspirere til.

Heldigvis har vi fået hjælp af Trine Juhl fra Magilaboratoriet, som her giver tre bud på kreative projekter, børn og voksne kan kaste sig over.

Ideerne er en del af en efterårspakke fra Magilaboratoriet, som indeholder endnu mere inspiration til et hyggeligt, kreativt efterår.

Rigtig god fornøjelse.

Trine Juhl og Magilaboriet

39-årige Trine Juhl grundlagde Magilaboratoriet i 2017.

Nær ved Pipstorn Skov på Sydfyn bor Trine Juhl med sin familie, og i laboratoriet fungerer hun som både magisk opfinder, dukkemager og litterat.

Fortællingerne er den primære drivkraft i Magilaboratoriet. Trine Juhl er uddannet i litteraturvidenskab og historie fra SDU.

I Magilaboriets webshop finder man blandt andet "Post fra Tandfeen", "Manual mod kendsomhed", "Julehilsner fra Nikolaus" og personlige dukker.

Trine Juhl står også bag en imponerende samling forfatterdukker, som udstilles på biblioteker landet over.

1 Flagrende mus

Flagermus. Tegning: Trine Juhl

Mal en toiletrulle sort og klip små spidse ører og flotte vinger i sort pap og lim på rullen. Giv flagermusen et par skøre øjne og måske et sæt hugtænder af hvidt papir. Brug piberensere som ben og hæng flagermusen med hovedet nedad på grene eller gardinstænger.

2 Naturvævning

Naturvæv. Tegning: Trine Juhl

Bind fire nogenlunde lige pinde eller grene sammen, så de danner en firkant. Træk snor eller garn op og ned mellem øverste og nederste gren, så det danner en væv. Nu har du en naturvæv, hvori du kan væve ting, du finder på din vej, fx. blade, blomster, kviste, bark, gran eller korn. Hæng væven op på væggen til efterårsskue.

3 Solsikker

Solsikker. Tegning: Trine Juhl

Mal en paptallerken gul og klip kanten takket som kronblade. Træk garn fra midten og omkring hver takket kronblad, så du laver en væv. Træk brunt eller orange garn i midten, så du får vævet solsikkens kernehus. Lim blomsten på en tynd pind, du har malet grøn. Sæt dine blomster i en vase eller potte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce