Annonce
Ugeavisen Faaborg

Med lyd i ørerne på Øhavsstien: Premiere på teater i nyt virusvenligt format

Flere store skuespillere medvirker i "Under Isen", som kan opleves fra den 12. september. Foto: Jakob Carlsen
”Under Isen” kan opleves på Øhavsstien fra den 12. september.
Annonce

Faaborg: I en tid hvor både teatrene og museerne er presset på at finde nye rum og måder at nå publikum på, trodser sydfynske kulturinstitutioner coronaen og udkommer på ny fælles og naturlig scene: Øhavsstien.

Før sommerferien sadlede både BaggårdTeatret i Svendborg, Øhavsmuseet og Faaborg Museum samt HCA Centret på SDU således om og gik efter at udkomme med et nyt format 12. september.

Konkret foregår det på Øhavsstien, hvor en ny type teaterforestilling får premiere. I de bærende roller er Rosalinde Mynster, Elliott Crosset Hove, Sonja Richter, Sofie Torp og Pilou Asbæk.


At kunne følge den smukke Øhavssti med kig over Det sydfynske Øhav, mens en lydfortælling udfolder sig præcist i det landskab, du kigger på, bliver ganske unikt. Jeg tror på, at Under Isen vil få flere faste teatergængere til - måske for første gang - at snøre vandreskoene.

Direktør for Øhavsmuseet Peter Thor Andersen


”Under Isen” hedder den usynlige teaterforestilling, der blander fiktion og drama med historisk virkelighed fra de lokaliteter, man bevæger sig igennem. Det er publikum, der giver fortællingen ben at gå på – 7 km i alt – og det i et ret så opadgående terræn.

- At få flere ud i naturen er et af vores store mål her på Øhavsmuseet, og derfor glæder vi os meget til at præsentere Under Isen. At kunne følge den smukke Øhavssti med kig over Det sydfynske Øhav, mens en lydfortælling udfolder sig præcist i det landskab, du kigger på, bliver ganske unikt. Jeg tror på, at Under Isen vil få flere faste teatergængere til - måske for første gang - at snøre vandreskoene, siger direktør for Øhavsmuseet Peter Thor Andersen i en pressemeddelelse.

Museet har bidraget med viden om istiden og om Riborg Voigt – H.C. Andersens første og indtil videre lidt ukendte forelskelse. Udover de to møder man også malerne Anna og Fritz Syberg samt en fiktiv arkæolog, der hjælper publikum med at springe mellem tiderne.

Annonce

Flere på museum

Også Faaborg Museum oplever, at museets kunst og kunstnere sættes i et nyt og tværfagligt perspektiv, når skuespillere giver liv og farve til museets kunstnere.

- Vi tror derfor også, at lydteaterforestillingen vil inspirere et nyt publikum til at komme ind på Faaborg Museum; borgere og gæster udefra, som gennem forestillingen er blevet nysgerrige på kunstnerne og på, hvordan den kunst, der tales om i forestillingen, faktisk ser ud i virkeligheden, siger Anne Højer Petersen, direktør for Faaborg Museum.

Både hovedværker og mindre kendte værker af Fritz Syberg kan opleves på museet, og indtil d. 8. november viser museet desuden stor særudstilling om Anna Syberg.
Under Isen kan opleves af alle fra den 12. september. Man downloader appen Baggårdteatret og køber ”Under Isen” på enten dansk, tysk eller engelsk til 79 kr. Starten går – lige når det passer en bedst - fra Det nye Øhavsmuseum, Havnegade 3, Faaborg. Varighed: Ca. 2,5 time. Distancen er 7 km.

Turen slutter ved Restaurant Skovlyst mellem Svanninge Bakker og Bjerge, Odensevej. Medbring opladt telefon, hørebøffer og vand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce