Annonce
Ugeavisen Faaborg

Mindeord: Hanne Clausen løste alle opgaver med præcision

Forhenværende lokalredaktør Steen Outzen har skrevet mindeord over Hanne Clausen, Faaborg. Arkivfoto
Annonce

Mindeord over Hanne Clausen, Faaborg:

En tidligere pligtopfyldende og værdsat medarbejder i næsten 30 år på Fyns Amts Avis i Faaborg, Johanne Clausen, er stille sovet ind få dage efter sin 80 års fødselsdag.

Hun var døbt Johanne, men som voksen kendte vi hende under navnet Hanne.

Da Hanne Clausen blev ansat, hed dagbladet stadig Faaborg Avis, og distriktsbladet hed Torsdagsavisen, så gennem de mange år som ansat var hun med til at opleve en stor udvikling i byens ældste bladhus på Østergade 22.

På kontoret klarede hun sammen med en kollega alt forefaldende arbejde. Ingen opgave var for stor eller for lille. Det hele blev gennemført med præcision.

Især de første mange år havde hun en tæt forbindelse til læserne og annoncørerne. Dengang var der fortsat mange, som kom ind på kontoret for at betale avisen eller indrykke annoncer og betale for disse. Hun var også involveret i arbejdet med at holde det store budkorps af børn og unge intakt. I december kom hun ligeledes i kontakt med mange, når hun kontaktede alle små og store butikker og firmaer i Faaborg og omegn for at høre, om de fortsat ville have en lille annonce i avisen, hvor de ønskede kunderne en glædelig jul og godt nytår. Det kunne synes som en lidt ensformig opgave, men også den tog hun på sig.

Hanne Clausen var gårdmandsdatter fra Nr. Broby. Efter endt skolegang var hun bl.a. ansat i installationsfirmaet I. C. O. Jensen på Banegårdspladsen, hvor hun førte regnskab og stod i forretningen. Derfra skiftede hun til avisen og gik på efterløn som 60-årig.

Som ung dyrkede hun gymnastik, spillede håndbold og badminton. Indtil hun blev ramt af sygdommen Parkinson for få år siden, var hun aktiv i en gåklub i Svanninge Bakker.

I 1961 blev hun gift med mekaniker om trompetist Helge Clausen og bosat i et hus på Østerbrogade i Faaborg. På grund af sygdom flyttede parret senere til en lejlighed i samme gade. Hun mistede sin mand for fem år siden og måtte for tre år siden på grund af tiltagende sygdom tage ophold på ældrecentret Lysbjergparken i V. Aaby.

Hanne Clausen efterlader sin datter, Lone, svigersønnen Claus, to børnebørn og to oldebørn.

Bisættelsen fundet sted fra Faaborg Kirke.

Æret være Hanne Clausens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce