Annonce
Ugeavisen Faaborg

Mindeord: Poul Jørgensen lagde et kæmpe engagement i Faldsled Havn

Poul Jørgensen var gennem mange år havnefoged i Faldsled. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Bent Andersen, Faldsled, skriver følgende mindeord over Poul Jørgensen.
Annonce

Poul Jørgensen, Faldsleds mangeårige havnefoged, er død.

Poul døde en af de sidste dage i det gamle år efter nogen tids svær sygdom.

Poul boede sammen med sin kone Tove i Faaborg, men var især kendt i Faldsled Havn.

Pouls engagement i havnen begyndte for alvor i forbindelse med havnens genopbygning i 1982-83, hvor han var en af de bærende kræfter blandt de medlemmer af havnen, der lagde et stort arbejde i gennemførelsen. Her kom Pouls praktiske evner og erfaring, bl.a. fra arbejdet som kranfører hos B.M.S., til stor nytte.

Siden da har Poul til stadighed været engageret i havnens drift i vekslende roller: Som bestyrelsesmedlem, som havnefoged og sammen med Tove som forpagter af havnens kiosk.

For et par år siden måtte Poul af helbredsmæssige grunde opgive arbejdet som havnefoged, men forinden da har bestyrelsen haft stor nytte af hans dybe indsigt i havnens drift, ligesom både ”fastliggere” og gæstesejlere har haft stor glæde af hans hjælpsomhed, hvilket sidstnævnte ofte har udtrykt deres taknemlighed for.

I årenes løb har Poul og Tove til stadighed haft deres båd liggende i havnen. Det blev ikke til så meget sejlads i de senere år, men de havde megen glæde af båden som et flydende sommerhus. I de år, hvor Poul var havnefoged, betød opholdet i båden, at han var tilbøjelig til at være på arbejde døgnet rundt, trods havnebestyrelsens formaning om, at han også burde sørge for at holde fri.

Vore tanker går til Tove, der nu står alene tilbage.

Æret være Poul Jørgensens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce