Annonce
Ugeavisen Faaborg

Mindeord: Tidligere redaktør for Ugeavisen Faaborg, Jørgen Bygebjerg er død

Annonce

Tidligere redaktør for Ugeavisen Faaborg, Jørgen Bygebjerg, Svanninge, sov ind på OUH natten til tirsdag. Hans tidligere kolleger Steen J. Outzen og Jens Ove Jørgensen skriver i et mindeord:

"Visen er ved at være slut - men det har f... været sjovt." Sådan skrev vores tidligere gode kollega i bladhuset i Østergade 22 i Faaborg, Jørgen Bygebjerg, Svanninge, i en e-mail - blot 12 dage før han efter otte års utrolig kamp tabte sin sidste vise til en alvorlig kræftsygdom, natten til tirsdag på OUH.

Jørgen Bygebjerg var lige fra sin ungdom i Middelfart interesseret i journalistik og begyndte som sportsmeddeler til Fynsk Aktuel og Middelfart Venstreblad, forankret i hans store interesse for bl.a. cykling. Senere tog han en egentlig journalistuddannelse i Århus og arbejdede efterfølgende på en række aviser på Sjælland, og i København, blandt andet som kriminalreporter på B.T.

Men Fyn glemte han aldrig - og satte sig derfor det mål at vende tilbage til Fyn, inden han blev 50 år.

Det lykkedes. Selvfølgelig.

For når Bygebjerg satte sig noget som mål - lykkedes det som regel.

Som 47-årig fik han derfor stillingen om redaktør af Ugeavisen Faaborg. Her lærte hans kolleger og læserne ham hurtigt at kende som en flittig journalist og farverig person - let genkendelig i bybilledet med hans store, australske læderhat, med et kamera om halsen samt ikke mindst altid en kvik bemærkning og et imødekommende væsen. På evig jagt efter nyheder - store som små. Og gerne nyheder, han kunne krydre på sin helt egen, underfundige måde.

I en journalistisk verden, der i dag er præget af kynisme og kampen om forsiden og de fleste klick på dagbladenes hjemmesider, var Jørgen Bygebjerg et gentlemanslevn fra fortiden. For Jørgen Bygebjerg var af den gammeldags type, der ikke hang i klokkestreng, men altid var på pletten, når der var noget interessant at berette til læserne. Og utallige er de arrangementer, han har dækket - eller selv været med til at iværksætte som redaktør på Ugeavisen.

Det har været en fornøjelse - om end visen sluttede alt for tidligt for dig - og os...

Vore tanker går i den svære stund til hustruen Mona og sønnen Thor.

Æret være hans minde.

Begravelsen foregår efter familiens ønske i stilhed.

Steen J. OutzenJens Ove Jørgensen,Tidligere kollegaer til Jørgen Bygebjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce