Annonce
Ugeavisen Faaborg

Musikalske oplevelser af højeste karat midt i en coronatid

Faaborg Musikforenings passionerede og utrættelige formand, Kirsten Styrbæk, kan igen præsentere et flot sæsonprogram - midt i alle udfordringerne og uvisheden omkring corona. Arkivfoto: Kim Rune
Som mange andre står Faaborg Musikforening med svære udfordringer i tilrettelæggelsen af et sæsonprogram, der peger mange måneder frem i en uforudsigelig coronatid.
Annonce

Faaborg: Fornylig kunne vi fortælle om Teatret i Midten, der trods svære coronabetingelser har fået sammensat et flot sæsonprogram i Korinth Kulturhus.

Nøjagtig en tilsvarende historie kan fortælles om Faaborg Musikforening, der trods coronaens fortsatte hærgen kan præsentere musikalske oplevelser af højeste karat i det kommende vinterhalvår i Helios Film- & Kulturhus.

- Vi håber, at sæsonen kan blive afviklet som planlagt og med plads til alle. Men ingen kan med sikkerhed sige, hvordan det vil gå, skriver musikforeningens formand, Kirsten Styrbæk, i sin indledning i det trykte program.

Her fortæller hun også, at Faaborg Musikforening i foråret for første gang siden 1847 måtte aflyse en koncert og samtidig udskyde årets generalforsamling til næste år.

Så galt går det forhåbentlig ikke i sæsonen 2020-2021, hvor de to første arrangementer allerede er afviklet. Herunder kan du se, hvad resten af sæsonen byder på - hvis alt går vel.

Normalt slutter Faaborg Musikforening sæsonen af med en operatur til udlandet, men på grund af coronasituationen har det ikke på nuværende tidspunkt været muligt at arrangere en operatur.

1 "Askepot" af Rossini

6. november 19.30, bustur til Den Fynske Opera i Odense.

En bustur til opera i Odense er efterhånden blev en fast tradition. Denne gang bliver det dog uden tapas i foyeren på grund af corona.

Rossinis "Askepot" er en forrygende komedie over brødrene Grimms dystre eventyr. I denne opsætning er der udsigt til en eventyrlig og underholdende aften med overraskende effekter, spas og smuk musik.

2 Beethoven under lup

19. oktober, 26. oktober, 2. november og 9. november, alle dage klokken 16.30, Helios Film- & Kulturhus.

Faaborg Musikforening fejrer Beethovens 250-års fødselsdag med en foredragsrække med cand.mag. Ole Dahl, musiklærer på Faaborg Gymnasium.

I de fire foredrag vil han gennemgå en række af Beethovens værker formidlet i musik, ord og billeder.

3 Beethovens 250 år

15. november 15.30, Helios Film- & Kulturhus.

Også her handler det om Beethovens 250-års fødselsdag. På Fyn fejrer fem forskellige musikforeninger begivenheden ved at spille alle hans strygekvartetter, fordelt på fem forskellige ensembler og fem forskellige steder.

I Faaborg kan publikum opleve Artos Kvartetten, der spiller Beethovens strygekvartetter nummer fem, otte og 12.

4 Nordisk jul 2020

Helene Blum & Harald Haugaard er som altid hovedfigurer i den traditionsrige julekoncert, som i år foregår torsdag 3. december. Pressefoto

3. december 19.30, Helios Film- & Kulturhus.

En fast tradition er en julekoncert med de lokale musikere Helene Blum og Harald Haugaard, der i år har nøgleharpespiller Erik Rydvall fra Västerbotten som gæst. Julekoncerten byder på en buket af både traditionelt og nyskrevet materiale. Både dansemusik fra tidligere tiders dampende balsale og mere stille sange, der blev sunget foran ildstedet derhjemme.

5 Nytårskoncert

17. januar 15.30, Helios Film- & Kulturhus.

Festlig nytårskoncert med Operettekompagniet, der hylder valsekongen Franz Lehar, der fik sit gennembrud som komponist med "Den glade enke" i 1905.

Operettekompagninet har desuden inviteret syv unge fra "Young artist Emsemble.

6 Morten Kargaard Septet

7. februar 15.30, Helios Film- & Kulturhus.

Morten Kargaard Septet består af topmusikere fra den rytmiske og klassiske scene, der i en musikalsk hybrid overskrider grænser for traditioner og stil.

7 Rising Stars

21. marts klokken 15.30

De tre unge musikere Anna Egholm (violin), Elias Holm (klaver) og Jonas Frølund (klarinet) regnes for nogle af de største talenter i Danmark i øjeblikket. De tre spiller i koncerten sammen i forskellige konstellationer fra solo til trio.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce