Annonce
Ugeavisen Faaborg

Nu kan du blive reolkræmmer i Horne

Fem af de 12 faste kræmmere, der er med i kræmmerfællesskabet Horne Kræmmermarked. Fra venstre Ilse Dalsfledt, Lars Larsen, Jane Sander Clausen, Vivi Chopart og Karin Sander. Foto: Palle Søby
Horne Kræmmermarked kan i år fejre 10-års jublilæum. Et nyt tiltag er en reolafdeling, hvor folk kan leje en reol for 50 kroner om måneden og derfra sælge deres gamle ting. De foreløbig 30 reolkræmmere giver nyt liv i drivhuset og er med til at styrke det sociale fællesskab hos de 12 faste kræmmere.
Annonce

Horne: Der er så meget, man kan blive her i livet. For eksempel reolkræmmer!

Det er der foreløbig 30, der er blevet hos Horne Kræmmermarked i det store drivhus inde til højre, når man kommer kørenede ad Rute 8 mellem Faaborg og Horne.

En reolkræmmer er én, der lejer en reol for 50 kroner om måneden. Og så kan man selv bestemme, hvad der skal sælges fra reolen.

Man kan løbende skifte ud i de ting, der er til salg på ens hylde, og når der er solgt noget, kan man fylde op med nye, gamle ting.

- Det er hverken noget, vi tjener på eller sætte penge til på. Det hviler i sig selv. Vi gør det, fordi vi gerne vil give nogle flere et tættere forhold til kæmmermarkedet. Mange af reolkræmmerne kommer og får en kop kaffe og fylder op på deres reol, når vi har åbent på søndage i lige uger. Det er vildt hyggeligt, siger Karin Sander, en af de 12 faste kræmmere, der står bag Horne Kræmmermarked.

Horne Kræmmermarked

Horne Kræmmermarked lejer sig ind i et stort drivhus med tilhørende garageanlæg på Hornelandevej 2 mellem Faaborg og Horne.

I alt er der 650 kvadratmeter til rådighed.

Bag kræmmermarkedet står et fællesskab med 12 faste kræmmere.

I januar i år åbnede en reolafdeling, hvor der lige nu er 30 reolkræmmere. Det tal øges 1. juni til 35.

Horne Kræmmermarked har åbent søndage i lige uger klokken 10-16.

Kræmmermarkedet kan i år fejre 10-års jubilæum. Det markeres søndag 14. juli, hvor der på pladsen foran bliver bagagerumsmarked, og der er brunsviger til de første 100 gæster.

På Facebook-siden Horne Kræmmermarked kan man få flere oplysninger. Det er også her, man kan tilmelde sig bagagerumsmarkedet 14. juli, og det er her, man kan søge om at leje en reol.

Annonce

Fuldt booket hele sommeren

De 12 faste kræmmere har hver sin afdeling i det lange drivhus. For eksempel har Karin Sander en afdeling sammen med sin mor, Jane Sander Clausen.

Nede i den ene ende er der blevet plads til den nye reolafdeling, som åbnede i januar. Lige nu er der 30 reolkræmmere, og det tal vil 1. juni blive øget til 35.

- 35 reolkræmmere er det tal, vi vil køre med i fremtiden. Det er det, der er plads til. Der er booket helt op frem til september, fortæller Karin Sander.

Konceptet er, at man betaler 50 kroner i månedlig leje for sin reol. Man skal selv passe den og fylde den op. Men i princippet behøver man ikke være til stede, når der er åbent, for det er de 12 faste kræmmere, der tager imod betaling via mobilepay.

Annonce

En oase i stresset hverdag

Horne Kræmmermarked er et kræmmerfællesskab, og det er vigtigt at understrege ordet fællesskab. For det her har i høj grad også et socialt formål. Det handler ikke kun om at komme af med sine gamle ting for så mange skillinger som muligt.

- For mig er det her en oase, hvor jeg kobler af fra en stresset hverdag i mit job på Solskrænten i Korinth, fortæller Vivi Chopart.

- Min mand blev glad, da jeg kom med for seks-syv år siden, for det betød, at vi kunne begynde at rydde op og komme af med nogle af vores gamle ting. Og så er det her også god motion, når vi skal flytte rundt på alle tingene. Jeg har bestemt ikke brug for at komme i fitnesscenter, tilføjer hun.

- Jeg er førtidspensionist, og for mig er det her også stedet, hvor jeg kobler fra, siger 46-årige Karin Sander, der bor i Svanninge.

Hendes mor, 70-årige Jane Sander Clausen, bor i Kværndrup, men skal flytte i noget mindre i Faaborg. Derfor er kræmmermarkedet et perfekt sted at komme af med nogle af de mange ting, hun ikke længere har plads til.

Det samme gælder 70-årige Lars Larsen fra Millinge. Han er også i gang med at rydde huset, så han kan flytte i noget mindre.

Et nyt tiltag så dagens lys i januar i år: En reolafdeling, hvor foreløbig 30 reolkræmmere lejer hver sin reol for 50 kroner om måneden. Fra 1. juni er der 35 reoler til leje. Først i september er der ledige reoler. Foto: Palle Søby
Annonce

Jubilæum fejres 14. juli

Der er åbnet hver anden søndag klokken 10-16, og her starter de 12 faste kræmmere altid dagen med at drikke kaffe og spise morgenmad sammen. Så skiftes de til at have morgenbrød med.

Horne Kræmmermarked kan i år fejre 10-års jubilæum. Det skal naturligvis fejres, og den store festdag bliver søndag 14. juli, hvor der ud over selve kræmmermarkedet bliver et stort bagagerumsmarked på pladsen udenfor. Der bliver plads til 20-25 biler, som betaler 50 kroner for en stand.

- Og så vil der være brunsviger til de første 100, fortæller Karin Sander.

Man kan finde stort set alt på Horne Kræmmermarked, og det er der flere, der har fået øjnene op for.

- Ja, en bordeauxfarvet, to-personers veloursofa og lænestol fra min mors lejlighed havnede som kitsch på Avernax Festival, der også har fået lysekroner herfra, og filmselskaber som Film Fyn finder jævnligt rekvisitter her på kræmmermarkedet, fortæller Vivi Chopart.

Så tænk lige over det, hvis du sætter dig i en gammel sofa på Avernax til sommer - eller næste gang du ser en dansk film i biografen. Horne Kræmmermarked har måske en lille birolle!

70-årige Lars Larsen er i gang med at rydde op i sit hus i Millinge og flytter på et tidspunkt i noget mindre. Her i hans sektion på kræmmermarkedet kan han sælge nogle af de ting, han skal af med. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce