Annonce
Ugeavisen Faaborg

Nu kan Lene Sanderhoff snart køre bus: Ud i naturen med hasselmusens bedste ven

Naturformidler Lene Sanderhoff i sit rette element: Med en hasselmusrede i hånden i Svanninge Bjerge. Foto: Palle Søby
Naturformidler Lene Sanderhoff fra Haastrup vil have for eksempel skoleklasser med ud i naturen. Inden længe kan hun selv køre bussen, der skal bringe eleverne ud på eventyr.

Har du nogensinde aet en hasselmus - Danmarks eneste syvsover, der blev landskendt dengang, der skulle bygges motorvej nord for Svendborg?

Det er der ikke ret mange, der har. Men én, der har gjort det utallige gange, er naturformidler Lene Sanderhoff fra Haastrup. Hun har været dybt involveret i det store hasselmusprojekt, hvor Naturama i Svendborg og Bikubenfonden har sat 700 kasser til hasselmus op i træerne i Svanninge Bjerge nord for Faaborg.

Her har Lene Sanderhoff haft det som en af sine opgaver at tjekke og tilse bestanden af hasselmus, som er udrydningstruet i store dele af Europa. Og vi skal hilse og sige, at det er en magisk oplevelse at stå med sådan en lille hasselmus i hånden og mærke dens bløde pels.

Annonce

Gratis tilbud til skoler

31-årige Lene Sanderhoff er uddannet biolog og har i mange år arbejdet som naturformidler på Naturama i Svendborg. Nu er hun i gang med et nyt job hos Geo&Bio Science Center Syd, et Novo Nordisk-støttet projekt, som handler om at skabe større interesse for naturen og de naturvidenskabelige fag blandt børn og unge.

Konceptet er ganske enkelt, at fx skoler gratis kan booke Lene Sanderhoff til undervisningsforløb, hvor hun tager eleverne med ud i naturen. Det går lige fra 5. klasse til 3.g i gymnasiet, og andre målgrupper har også mulighed for at bruge det - fx lærere.

Det vil primært foregå i Svanninge Bjerge og området omkring Sundbakkerne ved Faaborg.

- Det er simpelthen et gratis tilbud, så skolerne skal bare booke mig. Så passer jeg det hele ind efter deres planer og læringsmål og så videre, fortæller Lene Sanderhoff.

Annonce

På eventyr med Lene og bussen

Med til projektet hører, at der er bevilget penge til en brugt bus - og så er det jo smart, at den, der skal tage eleverne ud i naturen, også kan køre bus.

Derfor er Lene Sanderhoff lige nu ved at tage buskørekort, og fra slutningen af februar regner hun med at kunne hente eleverne i bus, køre dem ud på eventyr i naturen og køre dem hjem igen.

- Det er fuldstændig ideelt. Jeg har undervist i biologi på mange forskellige måder, men ikke overvældende meget ude i naturen. Det er superfedt, for du ved aldrig, hvad du møder og oplever derude. Og det er også mega fedt, at jeg kender området, fordi jeg har arbejdet så meget derude gennem årene, siger Lene Sanderhoff, der fx har arbejdet på hasselmusprojektet lige siden 2012.

Blå bog

Lene Sanderhoff er 31 år. Født og opvokset i Vildbjerg ved Herning. Flyttede til Fyn i 2008.

Uddannet biolog fra Syddansk Universitet i Odense.

Har i mange år arbejdet som naturformidler på Naturama i Svendborg og har også undervist på Syddansk Universitet i Odense.

I dag er hun ansat hos Geo&Bio Science Center Syd, et Novo Nordisk-støttet projekt, som handler om at skabe større interesse for de naturvidenskabelige fag blandt børn og unge.

I løbet af de kommende måneder debuterer hun som fast dyreekspert i quizzen "Hu hej vilde dyr" på DR1.

Lene Sanderhoff har børnene Manja (3) og Frej (6) sammen med Emil Sanderhoff, som hun indtil fornylig dannede par med. 

Men Lene Sanderhoff er ikke blot et kendt ansigt blandt hasselmus, skoleelever og gæster på Naturama. Hun er også ved at blive et kendt ansigt hjemme i stuerne hos familien Danmark. Hun har flere gange været med som ekspert i "Go' morgen Danmark" på TV2 - fx var hun sidste sommer inde og fortælle om farlige flåter.

Og inden længe kan hun opleves som fast dyreekspert i otte programmer af quizzen "Hu hej vilde dyr" på DR1.

- Hvad er din egen "fynske naturperle"?

- Bobakkerne på Helnæs. Det er et fantastisk smukt område.

- Og hvilke steder står på din egen "bucket list" i resten af verden?

- Jeg skal opleve den afsidesliggende bjergkæde Western Ghats i Indien, og jeg skal også til Costa Rica. Begge steder rummer noget af den største biodiversitet, man kan finde i hele verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce