Annonce
Ugeavisen Faaborg

Nu sælger slagteren Fynbogrise

Slagtermester Stefan Jensen (t.v.) kan nu tilbyde sine kunder kød fra Fynbogrise, som Ulrik Rasmussen (t.h.) har fremavlet. Pr-foto
Annonce

Vester Hæsinge: Som noget nyt kan man nu køre til Vester Hæsinge og hamstre grisekød, der lyder navnet Fynbogris.

Fynbogrisene vokser op hos landmand Ulrik Rasmussen i Allested-Vejle, der har indrettet et særligt afsnit af sin produktion til grise, der får bedre opvækstbetingelser end de øvrige grise i stalden. Fynbogrisene har således adgang til halm hele deres levtid, de har mere plads per gris, de får ikke halerne kuperet, de har længere tid sammen med deres mor, og soen tilbringer kun de to første døgn efter faringen fastlåst i en bøjle.

Grisene bliver slagtet hos Vester Hæsinge-slagteren Stefan Jensen, og det er også ham, der nu kommer til at forhandle kødet.

- Vi har solgt kødet til grossister de seneste 14 dage, men det er ikke muligt i øjeblikket. Så nu får vi det til salg i butikken, siger Stefan Jensen.

Fynbogrisene er mærket med to hjerter i Fødevarestyrelsens mærkningsordning.

- Det betyder jo, at disse grise har haft bedre opvækstvilkår end konventionelle grise, forklarer Stefan Jensen.

Prisen for Fynbo-grisekød er cirka 30 procent højere end for konventionelt kød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce