Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ny direktør fundet: FilmFyn ansætter stor filmmand

Klaus Hansen var med til at etablere FilmFyn. Foto: Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

Den nye direktør efter Bo Damgaard er nu fundet. Afløseren kommer fra en stilling som direktør i Producentforeningen, og han var med i idéudviklingen af FilmFyn før fondens etablering i 2003.

Annonce

FilmFyns direktør Bo Damgaard har sat sit præg på filmmiljøet på Fyn, der i dag forvandler hver fynsk krone investeret i film til fem kroner i de fynske kommuner. Efter statens nye filmaftale, der tidobler statens millionstøtte til FilmFyn, annoncerede Bo Damgaard, at han ville gå af som direktør og stoppe på toppen. Nu er filmfondens nye direktør fundet.

Det bliver Klaus Hansen, der tiltræder som FilmFyns administrerende direktør hurtigst muligt. Han er som sin forgænger en stor filmmand, og han var bestyrelsesformand i fonden fra FilmFyns etablering og frem til 2014.

Klaus Hansen, 59, kommer fra en stilling som direktør i Producentforeningen, hvor han har været i 25 år. Producentforeningen er en branche- og arbejdsgiverorganisation for 120 virksomheder, der producerer film, tv og computerspil, lyder det i FilmFyns pressemeddelelse. Inden FilmFyn blev etableret i 2003 var Klaus Hansen en del af idé-, udviklings- og etableringsprocessen.

- FilmFyn skal være eksemplet for Fyn og hele Danmark, hvor investeringerne i filmkulturen skaber store oplevelser, vækst og synergier på tværs af alle genrer og platforme - både regionalt og nationalt, siger Klaus Hansen, der understreger i pressemeddelelsen, at FilmFyn fortsat skal være det ypperste eksempel på, hvordan kultur og erhverv kan gå hånd i hånd.

Annonce

Udvikling af fynsk filmbranche

FilmFyn forventer, at den kommende direktør kan sætte yderligere fart på udviklingen af det fynske filmmiljø, der med filmaftalen og opbakning fra ni fynske kommuner nu forvalter 35 millioner kroner årligt.

Der skal være særligt fokus på investering i spillefilm, dokumentarfilm og tv-serier - og ikke mindst udviklingen af den fynske filmbranche.

Der mangler kvalificeret arbejdskraft på producerniveau og på det tekniske niveau - eksempelvis lys, lyd og locations. Det bliver blandt andet Klaus Hansens opgave at arbejde for, at der kan etableres samarbejder med fynske uddannelsesinstitutioner og eksisterende aktiviteter i filmbranchen for at imødekomme efterspørgslen. Vi har så mange spirende talenter og små produktionsselskaber, og deres idéer må vi gøre mere for, siger FilmFyns formand, Ulla Østbjerg.

Klaus Hansen, der er bosat i København, er uddannet jurist og filmoperatør, og det er meningen, at han skal tiltræde direktørposten hurtigst muligt og senest 30. juni i år.

Vi glæder os meget til samarbejdet med vores nye direktør. Der er ingen tvivl om, at FilmFyn får en direktør med indgående branchekendskab, stor erfaring med det politiske arbejde og store ambitioner på FilmFyns vegne, siger Ulla Østbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce