Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ny forening vil lave bæredygtig mountainbiking i Svanninge bakker

Svanninge Bakker er et eldorado for mountainbikere - og for mange andre. Den nye forening vil blandt andet gøre meget ud af at undgå konflikter med andre brugere af det flotte naturområde. Privatfoto
Ny forening går nu i gang med at modernisere det eksisterende mountainbikespor i Svanninge Bakker og bygge en såkaldt bikepark ved siden af naturlegepladsen ved Gåsebjergsand.
Annonce

Svanninge Bakker: Danskerne har aldrig efterspurgt adgang til naturen så meget som nu. Den nystartede forening Sydfynske Alper Sti og Sporbyggere vil bidrage til, at det sker på en god og bæredygtig måde. Den øgede efterspørgsel kan nemlig skabe unødigt pres på naturen og føre til konflikter mellem brugergrupper.

Det første, foreningen går i gang med, er at modernisere det eksisterende mountainbikespor i Svanninge Bakker og bygge en såkaldt bikepark ved siden af naturlegepladsen ved Gåsebjergsand. Det arbejde udføres i et projekt sammen med Naturstyrelsen, Geopark Det Sydfynske Øhav og Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det seneste år har foreningen og samarbejdspartnere arbejdet på nøje at planlægge, hvordan sporene skal forløbe, indhente de nødvendige myndighedstilladelser og holdt kurser for de frivillige sporbyggere. En partnerskabsaftale er lavet mellem Naturstyrelsen og den nye forening. Det store arbejde i skoven kan nu endelig gå rigtigt i gang.

At bygge et mountainbikespor er ikke bare noget, man lige gør. Det skal gøres på den helt rigtige måde. Privatfoto

- Et bæredygtigt mountainbikespor balancerer hensyntagen til natur- og kulturværdier og skal være et spor, som de fleste synes er sjovt. Og så skal det bygges, så det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, ikke ødelægger naturoplevelsen for skovens øvrige gæster og er økonomisk at vedligeholde. Et godt spor er af en sådan kvalitet, at det er her, mountainbikere ønsker at køre - og ikke andre steder, som måske ikke egner sig så godt - som f.eks. det åbne område i Svanninge Bakker, hvor kørsel på mountainbike ikke er hensigtsmæssigt, forklarer skovrider Jakob Harrekilde fra Naturstyrelsen.

Inden de nye mountainbikespor kan åbnes, ligger der er et stort stykke arbejde. Stor frivillig indsats er nødvendigt, hvis det skal lykkedes. Derfor appellerer foreningen til, at mountainbikere og andre, der har lyst til at kombinere det at være ude i naturen med manuelt sporarbejde og fællesskab, melder sig under fanerne og giver et nap med. Det kan også være lokale erhvervsdrivende, som vil støtte op om projektet på forskellig vis.

Sydfynske Alper Sti og Sporbyggere

Læs mere om foreningen her: www.sydfynskealper.dk og på Sydfynske Alper Sti og Sporbyggere på Facebook.

Du kan komme og være med til sporbygning og outdooraktiviteter 17.-18. oktober - tilmelding nødvendig.

Programmet slås op på hjemmeside og Facebook i løbet af de kommende uger. Arrangementet er for alle, som vil hjælpe, vil lære at bygge mountainbikespor og kan lide at hygge sig i naturen. Der vil være aktiviteter for børn.

På foreningens Facebook-side kan man løbende følge med i, hvilke arrangementer der løber af stablen. Bl.a. vil der hen over efteråret og vinteren hver 14. dag være et socialt arrangement i skoven, hvor man lærer at bygge gode mountainbikespor og samtidig hygger sig under åben himmel. Sidste weekend i efterårsferien fyres en større sporbyggerweekend af i samarbejde med Faaborg Camping, Naturstyrelsen, Outdoor Sydfyn og Svanninge Klatreklub.

Den nye forening går nu i gang med at udvikle Svanninge Bakker til mountainbike. Og der er brug for frivillig arbejdskraft, blandt andet når der skal bygges nye spor. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce