Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ny Røde Kors-formand vil også have fat i de unge

Tove Charlotte Nielsen er nu i spidsen for de 140 frivillige i Røde Kors Faaborg. Her er hun fotograferet i genbrugsbutikken på Torvet, som er lukket ned på grund af smittefare. Foto: Palle Søby
Ensomheden vokser – også blandt de unge. Det er et af de fokusområder, Tove Charlotte Nielsen vil arbejde med som nyvalgt formand i Røde Kors' lokalafdeling i Faaborg.
Annonce

Faaborg og omegn: Da Røde Kors' lokalafdeling i Faaborg for nylig konstituerede sig efter den årlige generalforsamling, blev det en ny, der satte sig på formandstaburetten.

66-årige Tove Charlotte Nielsen flyttede til byen for to et halvt år siden, og det seneste år har hun været aktiv i Røde Kors' bestyrelse. Nu er hun så sat i spidsen for omkring 140 frivillige i Røde Kors' tilbud, der blandt andet tæller genbrugsbutik, vågetjeneste, besøgscafé, besøgstjeneste, kiosken på Prices Have Centeret mm.

Tove Charlotte Nielsen afløser Lars Tribler på posten.

Selv er Tove Charlotte Nielsen aktiv som frivillig i vågetjenesten og i kiosken på Prices Have Centeret.

For Røde Kors' bestyrelse ligger der en stor opgave i at skaffe frivillige til de mange opgaver, men også at sørge for at passe godt på dem, der allerede har meldt sig under fanerne.

- De frivillige kommer, fordi det giver mening for dem, men det skal også være sjovt at være frivillig i Røde Kors. Og det er vores opgave at holde gejsten oppe, siger hun.

En særlig drøm har hun for sin tid i formandsstolen. Det er at få fat på de unge.

- Problemet med ensomhed vokser og vokser – både blandt de ældre, men også blandt de unge. Det er ekstremt trist. De unge er ikke vores spidskompetence her i Faaborg. Vi skal både finde nogle unge, der vil være frivillige, men også opspore dem, der har brug for os, siger hun og erkender, at det kan være en svær opgave.

- Lige nu ved jeg ikke hvordan, men vi må finde ud af, hvad der skal til, for at det lykkes.

Vil du være frivillig?

Der er altid brug for frivillige hos Røde Kors Faaborg.

Alle, der har lyst til at bidrage, kan bruges. Særligt unge mennesker og stærke folk, der kan slæbe møbler, er mere end velkomne, lyder det fra Tove Charlotte Nielsen.

Man kan se mere om de forskellige aktiviteter på https://www.rodekors.dk/afdelinger/faaborg/aktiviteter

Her kan man også se, hvem der er kontaktperson på de forskellige tilbud.

Man er også velkommen til at kontakte bestyrelsen direkte.

Annonce

Forelskede sig i Faaborg

Tove Charlotte Nielsen flyttede fra Vejle til Faaborg sammen med sin mand, Erik Nørkjær, i sommeren 2017. Og egentlig var det lidt et tilfælde, at det var her, parret slog sig ned.

- Vi var gået på efterløn og syntes, at der skulle ske noget. Vi satte huset i Vejle til salg, og det blev solgt på en uge. Så pludselig skulle det gå stærkt. Vi fik mulighed for at leje en lejlighed i Faaborg, og så forelskede vi os totalt i Faaborg, så nu er det her, vi bliver, siger hun.

Det var både Havnebadet, naturen, lyset, stemningen og det nære, der gjorde det.

Parret havde ingen relationer til Faaborg, men de engagerede sig straks rundt omkring. Erik Nørkjær blev frivillig i Helios og engageret i foreningen Direktøren, Tove Charlotte Nielsen tilbød sin arbejdskraft hos Røde Kors, og så spiller hun bridge, dyrker fitness og er med i vinterbaderklubben Klintevikingerne.

- Så nu hilser jeg på flere på gaden i Faaborg, end jeg gjorde i Vejle, selv om vi boede der i 31 år, lyder det.

Annonce

En stille start

Det har dog været en noget usædvanlig start på formandsgerningen, Tove Charlotte Nielsen har haft. Stort set alle aktiviteter i Røde Kors-regi er lukket ned på grund af faren for coronasmitte. Genbrugsbutikken på Torvet er lukket, besøgstjenesten er gået i stå, og caféerne er aflyst.

- Vi følger selvfølgelig anvisningerne, og mange af dem, vi er i kontakt med, er ældre. Vi skal ikke være med til at sprede smitten, og vi ved ikke, hvor den er. Så der er ikke noget at gøre.

Hun fortæller dog, at Røde Kors i skrivende stund er ved at oprette et netværk af frivillige på nationalt plan, som er klar til at hjælpe de karantæneramte.

Tove Charlotte Nielsen drømmer om at kunne tiltrække de unge mennesker til arbejdet i Røde Kors. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce