Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ny uddeler i Vester Aaby har Coop-ånden i årerne

Lars Petersen er den nye uddeler i Dagli'Brugsen i Vester Aaby. Foto: Maria Retoft Pedersen
Lars Petersen vil arbejde på, at Dagli'Brugsen i Vester Aaby også fremover vil nyde gode opbakning blandt kunderne i området.

Vester Aaby: Den 1. februar begyndte 47-årige Lars Petersen som ny uddeler i Dagli'Brugsen i Vester Aaby. Normalt ville den slags været fejret med reception og fest, men armbevægelserne har af coronahensyn måttet være noget mindre.

- Men så har jeg mødt kunderne ude i butikken i stedet. Måske er der stadig nogen, der synes, de ikke rigtig har fået hilst på mig endnu, men det kommer hen ad vejen, siger Lars Petersen.

Den nye uddeler ved, hvad han går ind til. Lars Petersen har været ansat i Coop siden 1991 med et par få afstikkere. Senest har han været i Fakta i Odense. Og for år tilbage var han uddeler i Brugsen i Allested.

- Så jobbet er ikke nyt for mig. Når man er udlært og har arbejdet så mange år i Coop, så ligger det i blodet. Så er det svært at forestille sig at arbejde med noget andet. Andelstanken betyder meget for mig, og så er der en rigtig stor fællesskabsånd i Coop, siger han.

Blandt sine vigtigste opgaver ligger blandt andet, at Lars Petersen skal arbejde for, at der bliver ved med være god opbakning til butikken blandt de lokale kunder.

Et godt år

- Brugsen er på ingen måder lukningstruet, men det er vigtigt med opbakning i forhold til at sikre, at der overhovedet er en butik i Vester Aaby fremadrettet. Vi skal sørge for at have det sortiment, kunderne gerne vil have. Og så skal vi kunne holde priserne nede på basisvarerne. Og det er vigtigt, at jeg som uddeler er her, og der sker noget nyt. Butikken skal være i udvikling, siger Lars Petersen.


I en by som Vester Aaby skal man kunne lide, at alle ved, hvem man er, når man har sådan et job. Hvis ikke man opfører sig ordentligt, så ved hele byen det. Omvendt er det også sådan, at hvis man er en god chef og behandler folk godt, så afspejler det sig på bundlinjen.

Lars Petersen, uddeler


Han har ikke planer om store ændringer i butikken lige nu.

- Men der er lidt indretningsmæssigt, som jeg vil kigge på. Det bliver noget af det første, siger han.

Det seneste år har været et godt år for landsbybrugsen, og det ser fornuftigt ud med økonomien.

Lars Petersen bor i Årslev og har en lang karriere i Coop bag sig. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Og sådan er meldingen jo for rigtig mange dagligvarebutikker under corona. Vi har blandt andet nydt godt af, at folk ikke i samme omfang er kørt over grænsen efter øl og sodavand. Personalet har haft mere at se til, men det kan vi jo heldigvis godt lide, når vi står i butik, siger Lars Petersen.

Annonce

En del af byen

Som byens uddeler er han helt klar over det ansvar, der følger med.

- I en by som Vester Aaby skal man kunne lide, at alle ved, hvem man er, når man har sådan et job. Hvis ikke man opfører sig ordentligt, så ved hele byen det. Omvendt er det også sådan, at hvis man er en god chef og behandler folk godt, så afspejler det sig på bundlinjen, siger han.

Når tiderne tillader det, skal Dagli'Brugsen være en del af det lokale liv i byen og deltage i diverse arrangementer.

- Vi vil gerne deltage både i andres og også stå bag vores egne. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at mødes med butiksrådet. Men min fornemmelse er, at det er et aktivt butiksråd, som gerne vil være med til at give den en skalle, når vi må den slags igen, siger Lars Petersen.

Privat bor Lars Petersen i Årslev sammen med sin familie, hvor han nyder at passe hus og have.

- Men en decideret hobby er der ikke tid til, når man arbejder som uddeler, griner han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Digte, der kan ses

Annonce