Annonce
Ugeavisen Faaborg

Nyt samarbejde sikrer kræftramte i Faaborg lokal hjælp

Ulla Witt glæder sig over, at kræftpatienter og pårørende fra Faaborg-Midtfyn ikke længere behøver køre til Odense for at få rådgivning. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Efter nytår åbner et nyt, lokalt rådgivningstilbud i Faaborg til både kræftpatienter, pårørende og efterladte, hvor de gratis kan få hjælp af en professionel rådgiver. Dermed får mennesker, der har kræft tæt inde på livet, kortere vej til rådgivning og støtte til at komme igennem et ofte hårdt forløb.
Annonce

Faaborg: D. 13. januar åbnes dørene til et nyt rådgivningstilbud for kræftramte og deres pårørende på Tømmergården 6 i Faaborg. Tilbuddet er blevet til i et tæt samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og Faaborg-Midtfyn Kommune, lyder det i en pressemeddelelse.

Herdis Hanghøi, som er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, siger:

- Det er en stor omvæltning, når et menneske rammes af kræft – både for den, der rammes, men også for de pårørende. Jeg glæder mig over, at vi nu kan tilbyde rådgivning tættere på, for det vil gøre det lettere for mange at få løbende hjælp og støtte igennem en ofte hård og usikker tid.

Kræftens Bekæmpelse tilbyder hjælp og støtte over 40 geografiske steder i Danmark og arbejder for, at kræftramte ikke skal køre langt for at få den vigtige hjælp. Tidligere har kræftpatienter i Faaborg-Midtfyn Kommune skulle køre til Odense, og det kan være en barriere for at opsøge den vigtige hjælp og støtte.

Lokalforeningsformand hos Kræftens Bekæmpelse Ulla Witt siger:

- Jeg er både stolt og glad over, at der i samarbejde med kommunen nu åbner en lokalrådgivning i Faaborg. Med det nye tilbud er det muligt at få hjælp i nærmiljøet. Jeg er sikker på, at lokalrådgivningen vil kunne hjælpe mange kræftpatienter, pårørende og familier, der har behov for støtte.

Den nye lokalrådgivning er en forsøgsordning på foreløbigt to år og vil have åbent mandage i ulige uger mellem 11-15. Der skal bestilles tid på 72536311 i tidsrummet mandag – torsdag kl. 10-13, fredag kl. 10-12.

Første åbningsdag bliver d. 13. januar, og den markeres med åbent hus i den nye rådgivning klokken 11, Tømmergården 6, Faaborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce