Annonce
Ugeavisen Faaborg

"Olgas hemmelige Coronadagbog": En sjov og pinlig hverdagshistorie

Ugens bogtip: Coronadagbog
Dagbogsbøger som "Wimpy kid" og "StineStregen" er populære blandt læsere fra 9-12 år. "Olgas hemmelige Coronadagbog" lægger sig i slipstrømmen af disse sjove dagbøger.
Annonce

Da coronapandemien ramte Danmark, var det en stor omvæltning for os alle. Pludselig opførte vi os anderledes og fik nye vaner. Især de voksne begyndte at gøre ting, som man som tween og teenager kun kunne blive pinligt berørt af.

Hvordan er det at være 12 år og være tvunget til at være sammen med sin familie HELE tiden? Det fortæller Olga om i denne herlige bog, hvis undertitel er "Min ærlige historie om dengang skolen lukkede, og jeg fik nok af min egen familie". Velkommen til Olgas forfærdelige liv!

Annonce

En pinlig familie

Familien, som Olga må finde sig i at være lukket inde med derhjemme, består af den altid nattøjsklædte mor, Olgas far, stedfar, lillesøster og storesøster. Den 10-årige lillesøster leger stadig med Lego, og det er bare supernørdet. Olgas irriterende storesøster går med g-strengstrusser og har kærestesorger.

Historien starter med, at Olga tømmer bilen for vildt mange pakker toiletpapir og konservesdåser. Olgas mor har nemlig hamstret. Ud over at det er mega pinligt, så bliver det faktisk til en fordel for Olga. Hun får nemlig 10 kroner af sin mor, for hver dag hun IKKE fortæller nogen om hamstringen.

Annonce

Fællessang og forelskelse

Som læser griner man meget ad de pinlige episoder, der opstår hele tiden. Som når Olgas mor synger Kim Larsen ud ad vinduet eller står nøgen bag Olga efter et bad, mens Olga får hjemmeundervisning, og hele klassen kan se det hele.

For at få fred for den irriterende familie går Olga tur med familiens hund. På turene lærer hun en sød dreng at kende. Men kan man forelske sig midt i en coronakrise?

Jeg kan varmt anbefale denne supersjove bog i en kedelig og alvorlig pandemi-tid. Læs bogen sammen med børn i alderen 8-13 år. Bogen kan læses selvstændigt af børn fra cirka 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce