Annonce
Ugeavisen Faaborg

Outdoor-klumme i perfekte rammer

Lige deroppe bagved ligger klummeskribent Palle Søbys "fynske perle", kaffepletten på Øhavsstien øverst i Sundbakkerne. Det er meget inspirerende med den udsigt - fx når man skal skrive klummer. Foto: Maria Retoft Pedersen

Det var i slutningen af januar, vi rykkede fra Kanneworffs Gaard til vores nye domicil øverst oppe på anden sal i Herregårdscentret. Så det er jo allerede ved at være et godt stykke tid siden - omtrent fem måneder.

Det er blevet sommer, og det er faktisk først nu, vi for alvor mærker potentialet i det nye sted. For det allerstørste potentiale fordrer, at det er godt vejr: Tagterrassen. Den er et hit!

Ganske vist kan man kigge ud på både Føtex og Sparekassen Sjælland-Fyn og Herregårdscentret. Men pyt med det. For midt i det hele kan man kigge lige over på et af de allersmukkeste steder i hele Faaborg-området: Sundbakkerne.

Annonce


Den er for mig det allerfedeste sted i hele Faaborg-området, og det er jo fantastisk, at man kan sidde her - og oven i købet få penge for det - og kigge lige over på det sted, man holder så meget af.


For et års tid siden kørte en hel masse medier - heriblandt Ugeavisen Faaborg - en fælles kampagne: "Fyn skal det være".

Den gik ud på at skrive om alle de fantastiske steder, det er værd at besøge på Fyn og øerne.

Alle de journalister og kilder, der medvirkede i kampagnen, skulle hver især skrive en lille tekst om "min fynske perle" - om et sted, man ville tage folk med hen, hvis man fik gæster udefra.

Nu er jeg rykket ud på tagterrassen for at skrive den her klumme, og her kan jeg sidde og kigge lige over på "min fynske perle" - "kaffepletten" allerøverst i Sundbakkerne.

Den er for mig det allerfedeste sted i hele Faaborg-området, og det er jo fantastisk, at man kan sidde her - og oven i købet få penge for det - og kigge lige over på det sted, man holder så meget af.

Ifølge borgmester Hans Stavnsager vil Faaborg-Midtfyn meget gerne være Danmarks førende outdoor-kommune. I den kontekst vil jeg hermed gerne erklære, at Ugeavisen Faaborg gerne vil være Danmarks førende outdoor-ugeavis. Og derfor lancerer jeg nu begrebet "outdoor-klumme".

Det er sådan én, du læser lige nu, kære læser. En klumme skrevet udendørs på ugeavisens tagterrasse. Og jeg kan godt love dig, at alle klummer så vidt muligt vil blive skrevet herude til langt hen i efteråret.

Bedre rammer kan man ikke få til at skrive en klumme. Og det er jo netop ikke ligegyldigt, hvilke rammer man skriver i - uanset om det er klummer eller alt muligt andet, man skal skrive.

For at skrive forudsætter jo, at man tænker tanker. Og når man skal tænke tanker, kan rammerne have stor indflydelse på, hvordan man får tankerne på gled, og de rigtige rammer kan i høj grad være inspirerende for både tankegangen og skriveprocessen.

Jeg kan huske, at dengang jeg skulle finde ud af, hvad jeg ville være - altså hvilken uddannelse jeg ville gå i gang med - cyklede jeg rundt i Jylland i 12 dage. Det var i maj 1986.

Jeg var meget i tvivl, og jeg tænkte, at hvis jeg cyklede rundt på jyske landeveje i dagevis, ville jeg få rigtig meget tid - og de mest inspirerende rammer - til at træffe den rigtige beslutning.

Jeg nåede helt ud til Vesterhavet, og her gik jeg lange ture op og ned langs stranden - mens jeg tænkte og tænkte og tænkte.

Jeg tror nok, det var herude, jeg til sidst kom frem til, at jeg ville søge ind på Journalisthøjskolen.

Nogle vil måske mene, at jeg lige dér traf den forkerte beslutning. Men det var i hvert fald dér, det hele begyndte, og det er i bund og grund den beslutning, der danner udgangspunkt for, at jeg i dette øjeblik sidder på tagterrassen i Herregårdscentret og skriver klummen til den udgave af Ugeavisen Faaborg, der udkommer onsdag 16. juni 2021.

For mig har det altid været meget inspirerende at cykle ud ad vejen eller gå langs havet, når jeg skal tænke tanker, og det tror jeg, det er for mange mennesker.

At køre bil er også en god ramme for kreativ tænkning. Jeg fik engang at vide, at succesforfatteren Jesper Bugge Kold faktisk skrev hele sin debutroman, "Vintermænd", mens han pendlede i bil mellem hjemmet i Svanninge og jobbet på Svendborg Bibliotek.

Mens han kørte, formulerede han sætninger i hovedet og indtalte dem på diktafon - og så havde han måske et halvt kapitel klar, når han vendte hjem om eftermiddagen. Genialt.

På samme måde blev min tale til min datters konfirmation "skrevet" i hovedet på E20 og E45, fordi jeg på det tidspunkt havde en kæreste i Aarhus.

Så det er bestemt ikke ligegyldigt, hvor man skriver en klumme. Og nu glæder jeg mig bare til en sommer fuld af outdoor-klummer her på tagterrassen.

Nu er den her klumme slut. Jeg har fyraften. Og så vil jeg fluks tage en termokande med og spadsere op i Sundbakkerne til min elskede kaffeplet.

Den ligger lige deroppe og ser vildt fristende ud!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Hvad skal du finde på? De her bøger er gode at give i barselsgave og dåbsgave

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Stjerne-skuespillere lægger stemmer til ny udstilling på Øhavsmuseet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Peter Bjerggaard fandt sin niche efter filmuddannelse på VUC Fyn Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Udskudt flere gange: Nu lægger Faaborg rammer til Danmarks første outdoor-topmøde

Ugeavisen Faaborg

Ny bar åbner i gamle, kendte lokaler: Nu skal drengedrømmen udleves

Ugeavisen Faaborg

Klumme: Hvorfor er dine billeder så grimme, og hvorfor er dine spørgsmål så dumme?

Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark: Når ingenting ligger fast

Ugeavisen Faaborg

Premiere på ”Hvor kragerne vender” - om bohemeliv og livet på landet

Ugeavisen Faaborg

Fjernstyrede modellastbiler i Faaborg Minibys gader

Midtfyns Posten

Pizzeria pludselig lukket: Nu står bygning og pizzaovn klar til ny lejer - du skal bare have dejen med

Midtfyns Posten

Se læsernes dejlige sommerbilleder: De første vindere i fotokonkurrencen

Ugeavisen Faaborg

Moonjam var Billums sommergave til Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Smag på øl og ost på Falsled Strand Camping

Ugeavisen Faaborg

Vinsmagning på cykeltur

Ugeavisen Faaborg

Meditativ koncert i Svanninge Bakker

Ugeavisen Faaborg

Open by night med festligt musikprogram: Gøgl, tilbud og strejf af X Factor

Ugeavisen Faaborg

Maskiner kunne ikke klare opgaven: Nu skal "firbenede kratryddere" holde Svanninge Bakker fri for brombær og gyvel

Ugeavisen Faaborg

Ugens Indspark: At være rektor på Faaborg Gymnasium er lidt som at holde med Danmark ved EM

Ugeavisen Faaborg

Gå i H.C. Andersens fodspor: Kom med på skattejagt i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Klumme: Faaborg rakte efter stjernerne - og nåede dem (næsten)

Ugeavisen Faaborg

Til bords med biblioteket: Digitale litteraturgodbidder på Instagram

Ugeavisen Faaborg

10 meter langt maleri bliver til: Kæmpekunst i Tulip-bygningen

Ugeavisen Faaborg

Pop-up shop: Kropsterapi og reiki-healing

Annonce