Annonce
Ugeavisen Faaborg

Over 30 ton afføring i alt: Snart har Ove indsamlet sin sidste hundelort

Snart er det forbi. Snart har Ove Andersen indsamlet sin sidste hundelort i Brobyværk. Men det er også blev til en pæn portion over de seneste næsten 19 år. I alt over 30 ton, vurderer Ove Andersen. Arkivfoto: Tim K. Jensen
I løbet af 14 dage vil Ove Andersen indsamle de sidste fire spande til hundelort, han har stående rundt omkring i Brobyværk. Så er der kun de kommunale spande tilbage. I næsten 20 år har han indsamlet over 30 ton hundelort.
Annonce

Brobyværk: En epoke sluttede, da Inger og Ove Andersen i foråret lukkede Broby Blomster Center efter næsten 42 år.

En lige så enestående epoke slutter, når Ove Andersen lige om lidt definitivt slutter sin årelange og utrættelige kamp for at befri Brobyværk for hundelort. I de seneste næsten 19 år har han indsamlet over 30 ton hundelort - det er immervæk en slat.

- Jeg har stadig fire spande stående rundt i byen. Dem tømmer jeg og samler ind inden for de næste 14 dage. Så håber jeg bare, at folk i fremtiden vil gå lidt længere for at finde en spand til deres hundelorte eller tage dem med hjem i en pose, siger Ove Andersen, der blev landskendt og fik Brobyværk på landkortet som "Ove Hundelort".

Annonce

Klart til guldbryllup

Både Ove og hustruen Inger kan godt mærke, at de er ved at være trætte og slidte efter mange år med blomsterbutikken, og derfor synes Ove, det må være tiden at indstille kampen mod hundelort. Og efter blomsterbutikken er lukket, har han ikke længere butikkens varebil til rådighed, når han skal rundt og tømme spandene.


Så håber jeg bare, at folk i fremtiden vil gå lidt længere for at finde en spand til deres hundelorte eller tage dem med hjem i en pose.

Ove Andersen, blomsterhandler og hundelortfjerner


- Vi har stadig ikke fået butikken solgt, men vi har fået hele vores hus og garage sat i stand, så nu er vi klar til at holde guldbryllup om et par uger, siger Ove Andersen.

Annonce

Ikke råd til ekstra spande

Han har hidtil haft i alt fem spande stående rundt i byen. Den ene, som stod ved blomsterbutikken, har han allerede fjernet.

- Kommunen har stadig fem spande stående rundt omkring i byen. Jeg søgte om at få yderligere tre kommunale spande som erstatning for de fem spande, jeg fjerner. Men jeg fik at vide, at det kunne der ikke blive råd til, fortæller Ove Andersen.

Annonce

Dyrt affaldsår

Henriette Thingholm, parkforvalter i Natur og Trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune, bekræfter, at der ikke er midler til flere spande i Brobyværk.

- Vi går jo hele tiden ind og vurderer behovet fra sted til sted i forhold til hele kommunen, så vi får brugt midlerne rigtigt. På grund af corona og fordi der har været rigtig mange turister i år, har affaldshåndteringen været ekstra dyr i år, og derfor er der ikke midler til ekstra spande i Brobyværk.

- Men det er virkelig en flot service og et flot stykke arbejde, Ove Andersen har gjort. Så stor ros og kredit for det, siger Henriette Thingholm.

Annonce

"Otto" og "Panser"

Og så afslører hun, at kommunen faktisk har i alt 10 affaldsspande jævnt fordelt over hele Brobyværk. Der er fem grønne spande af typen "Otto", som sidder på en stander en lille meter over jorden, og fem noget større spande af typen "Panser", hvor der er en sæk i et gitterstativ.

- Der skulle ikke være noget i vejen for at putte hundelort i begge typer spande, pointerer Henriette Thingholm.

Så det er altså her, byens hundeejere i fremtiden skal lægge deres hundelorte, når Ove Andersen snart har fjernet sine sidste spande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce