Annonce
Ugeavisen Faaborg

Passioneret vin-nørd og læge står bag: Ny vinimport åbnet i Faaborg

Thorbjørn Haslund kombinerer arbejde og interesse i HaslundVin, og han håber at kunne smitte andre med sin forkærlighed for god vin. Foto: Jørn Ungstrup
Thorbjørn Haslund har været passioneret vin-nørd siden gymnasietiden, og han har nu åbnet sin egen vinimport, hvor han opkøber kvalitetsvine fra mindre producenter. Han håber på at skabe interesse og nysgerrighed omkring forskellige vintyper, så den enkelte kan nyde den helt rigtige vin.
Annonce

Faaborg/Bøjden: Ideen om en vinimport har ligget og ulmet i mange år hos Thorbjørn Haslund, som de fleste nok kender som praktiserende læge hos Lægerne i Holkegade. Efter en årrække i New Zealand blev Thorbjørn Haslund en del af lægepraksissen i Holkegade, og det var et tidskrævende arbejde, så importdrømmen måtte udskydes. Efter et kursus i lægeregi blev Thorbjørn Haslund dog konfronteret med sine visioner.

- Kurset omhandlede én selv, og da jeg kom hjem, tænkte jeg længe og opdagede, at jeg måtte handle. Jeg er nok typen, der tænker længe over tingene, men der kommer jo aldrig et perfekt tidspunkt.

HaslundVin så dagens lys i december 2019.

Fra sin tid i New Zealand kendte Thorbjørn Haslund nogle af de små lokale vinbønder, som producerer under 10.000 flasker årligt og derfor ikke er interessante for de større importører.

- Der er mange dygtige vinproducenter, som er helt ukendte på det danske marked, og de laver en fantastisk vin.

Thorbjørn Haslund er for nylig vendt hjem efter en måneds rekognoseringstur i New Zealand, ligesom mange ferier med familien også gerne foregår til vindistrikter.

- Jeg er selv ude og besøge vinbønderne, inden jeg vælger at importere deres vine. Jeg har prøvesmagt samtlige vine, jeg forhandler, og derfor kan jeg også stå inde for kvaliteten af dem.

Vinene i HaslundVin importeres aktuelt fra Frankrig og Italien, senere på året vil Thorbjørn Haslund starte op med import fra New Zealand.

Thorbjørn Haslund

Bor i Bøjden med hustru og to børn.

45 år.

Praktiserende læge.

Vinnørd siden 1994.

Annonce

Fri levering til hoveddøren

For Thorbjørn Haslund handler importvirksomheden ikke om at tjene penge. Det handler om at kombinere arbejde og interesse og forhåbentlig give interessen videre til flere.

- Jeg synes, det er både sjovt og vigtigt at finde kvalitetsvine, der ligger i et fornuftigt prisleje. Når man handler hos mig, så er der altid en personlig betjening, ligesom det vil være muligt at blive vejledt eller komme med kritik af vinene.

Vinene forhandles udelukkende på hjemmesiden og på Facebook, men Thorbjørn Haslund udelukker ikke, at der på sigt kan dukke en pop-up-butik op i Faaborgs gader, hvor man både kan smage og købe vinene, ligesom han vil være at finde til vinmesser.

Til de lokale kunder har Thorbjørn Haslund et ekstra godt tilbud.

- Alle, der bor i 5600-området, tilbyder jeg fri levering af vinen, og så kan kunderne også få en snak om vinen, hvis de ønsker det.

Foruden salg af vine kan HaslundVin også tilbyde vinsmagninger.

Annonce

Importørens bedste vin-tips

Mange vælger kendte vinmærker eller drikker de samme vine, som de altid har gjort. Men vinimportørens bedste råd går stik imod denne sædvane.

- Vær eventyrlysten! Læg usikkerheden væk og stol på din egen smag. Man skal ikke lade sig dupere af eksperter eller bestemte mærker, for alle har forskellig smag, også når det gælder vine.

Inden Thorbjørn Haslund drager ud til vinbønderne, har han på forhånd læst om stedet og deres vine, fx i vinmagasiner. Og netop viden om vine er med på listen over gode råd.

- Jo mere man ved om vin og vintyper, jo mere interessant bliver det, og jo mere nydelse giver det at smage vinen.

På et mere lavpraktisk plan foreslår importøren at benytte app’en Vivino, hvor man kan scanne etiketten og huske vinen. Dog skal man her vogte sig mod priser og anmeldelser, advarer vinimportøren, for folkene bag app’en forhandler også selv vine.

Thorbjørn Haslund har prøvesmagt alle de vine, han importerer. Priserne på vine fra HaslundVin ligger i prisleje fra 80 - 350 kroner. Foto: Jørn Ungstrup
Annonce

Gammel kærlighed ruster aldrig

Thorbjørn Haslund husker stadig sin første kærlighed, som opblomstrede i forbindelse med, at den 19-årige gymnasieelev skulle skrive en kemiopgave. Bordeaux hedder hun. Efternavn Chateau du Glana. En elegant årgang 1987.

- I 3.g. på Faaborg Gymnasium skulle jeg skrive en opgave i kemi, som var en kemisk analyse af vin. Jeg skulle undersøge, hvad der var i to forskellige flasker vin og smage, om der var forskel på dem. I den forbindelse læste jeg mange bøger om vin, og interessen har jeg aldrig sluppet siden.

Bordeaux er fortsat med på listen over importørens foretrukne vine.

- Mine yndlingsvine er fortsat Bordeaux, Champagne og Chateauneuf du Pape, men jeg må tilstå, at der i New Zealand også blomstrede en ny kærlighed op, og det glæder jeg mig til at kunne dele med andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Annonce