Annonce
Ugeavisen Faaborg

Piraterne indtager Horne til august

Top Seven leverer den musikalske underholdning til piratfesten i Horne. Pressefoto

Horne Hallen og Horne Hallens Støtteforening går planken ud med et brag af en piratfest. Der kastes anker i farefuldt, men festligt, farvand den 17. august, og billetsalget er startet.

Annonce

Horne: Danmark har altid været en stolt nation af søfarere, og der er fostret mange helte på de syv verdenshave. Men der er også fostret en række såkaldte antihelte, nemlig piraterne, og det er dem, der den 17. august klokken 12 lægger vejen forbi Horne Hallen og inviterer alle med til fest.

Med udgangspunkt i piraternes verden har Vollstedt Group skabt en unikt festkoncept, som nu kommer til Horne. Det er det tredje sted i Danmark, temafesten kommer til, og det allerførste sted på Fyn.

Det store piratskib under kommando af den bindegale danske piratlegende Kaptajn Ding Dong smider landgangsbroen ned og giver adgang til et skib ladet med krudt, kugler, lækre kahytsjomfruer, sørøvere og platte pirater, lyder det i omtalen.

Musikken ombord søger bandet Top Seven for. De er blandt andet kendt fra bierfesten i Vester Aaby, og de seks supermusikalske søulke skal nok sørge for, at både de blinde passagerer, landkrabberne og de Sørøver Sallyerne kan komme ud og svinge både træbenet, barmen og romkruset, lover arrangørerne.

Og arrangørerne er fulde af forventning:

- Det er et flot, gennemarbejdet koncept. Udsmykningen med det store piratskib bliver helt fantastisk, og vi glæder os allerede som små børn til at præsentere vores gæster for denne her store flotte piratfest, lyder det begejstret fra bestyrelserne i Horne Hallen og Horne Hallens Støtteforening, som står bag festen.

Hvis man vil deltage i festlighederne, skal man tilmelde sig til en af de guvernører, som kaptajn Ding Dong har udnævnt. Hvem piratguvernørerne er, kan man se i annoncen i Ugeavisen Faaborg d. 19. februar.

Kaptajn Ding Dong

Den berygtede kaptajn Ding Dong har inspireret til piratfesten i Horne. Kaptajnen var nemlig vældig god til at holde fester.Som 12-årig blev skibsdrengen Gustav Wilmerding kidnappet af pirater i havet omkring Dansk Vestindien, men i stedet for at lade sig slå ud af de fængslende omstændigheder i piraternes varetægt, blev den unge knægt grebet så meget af livet ombord på piratskibet, at han som voksen selv sejlede ud som kaptajn på eget piratskib.

Og han blev en frygtet én af slagsen i slutningen af 1600-tallet omkring Caribien.

Den danske pirat blev kendt som kaptajn Ding Dong, fordi han altid ringede med skibsmastens klokker, når hans besætning gik til angreb.

Han ringede også med klokkerne, når hans skib nærmede sig hjemstavnen. Så vidste man inde på land, at der var bytte med hjem, og at der skulle holdes en stor fest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce