Annonce
Ugeavisen Faaborg

Politiet har vendt tomlen ned: Kræmmermarked aflyst i sidste øjeblik

Kræmmermarkedet er efterhånden en god tradition i Faaborg, men det må aflyses i år. Arkivfoto: Karin Skjærbæk
Forsamlingsforbuddet sætter en stopper for dette års kræmmermarked. Arrangementet vender tilbage igen i 2021.
Annonce

Faaborg: Der bliver alligevel ikke noget kræmmermarked i Faaborgs gader lørdag 5. september.

Mere end 35 kræmmere var ellers tilmeldt det traditionsrige kræmmermarked, som Ugeavisen Faaborg og Vores Faaborg & Egn står bag. Men nu er arrangørerne nødt til at aflyse på grund af coronasituationen og det aktuelle forsamlingsforbud.


På den ene side er jeg selvfølgelig mega træt af det. Mit arbejde består i at skabe liv og stemning i byen, og det er godt nok svært at lave noget som helst lige nu. Jeg er også ked af det over for kræmmerne, som selvfølgelig har brugt tid på at forberede sig. På den anden side vil vi jo alle sammen gerne have corona til at gå væk, og vi skal ikke gøre noget uforsvarligt.

Signe Pardorf Nielsen, Vores Faaborg  & Egn


- Da jeg undersøgte det for fem uger siden, fik jeg at vide af politiet, at hvis vi er et lille, lokalt kræmmermarked, kunne det sidestilles med at have mange gadevarer på gaden, og så var det o.k., hvis bare vi spreder os over god plads. Men da jeg tjekkede op på det nu her, fik jeg at vide, at kræmmermarkedet er underlagt forsamlingsforbuddet på 100 personer. Og med over 30 boder fordelt på flere gader er det umuligt for os at holde øje med, hvor mange der er forsamlet, siger Signe Pardorf Nielsen, bylivs- og erhvervskoordinator hos Vores Faaborg & Egn.

Hun er selv splittet omkring aflysningen:

- På den ene side er jeg selvfølgelig mega træt af det. Mit arbejde består i at skabe liv og stemning i byen, og det er godt nok svært at lave noget som helst lige nu. Jeg er også ked af det over for kræmmerne, som selvfølgelig har brugt tid på at forberede sig. På den anden side vil vi jo alle sammen gerne have corona til at gå væk, og vi skal ikke gøre noget uforsvarligt. Vi er desværre ikke herrer over de her ting, og det ville være frygteligt, hvis der opstod noget hernede, siger Signe Pardorf Nielsen.

Alle de tilmeldte kræmmere har fået direkte besked om aflysningen og får naturligvis deres deltagergebyr refunderet.

Tamburkorpset er ikke aflyst, de vil fortsat spille tre koncerter rundt i byen lørdag.

Kræmmermarkedet vender tilbage igen første lørdag i september 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce