Annonce
Ugeavisen Faaborg

Politiker i praktik i Huset for en dag

Anstina Krogh fik en masse indtryk og blev en hel del klogere på hverdagen i Huset på Færgevej. Privatfoto
Hvordan er hverdagen egentlig i Huset på Færgevej i Faaborg? Det fik Anstina Krogh (S) fra kommunalbestyrelsen lov til at opleve på egen krop forleden.
Annonce

Faaborg: Det er ikke alle og enhver forundt at være "flue på væggen" en hel dag i Huset på Færgevej 2. Men den oplevelse fik kommunalpolitiker Anstina Krogh (S) forleden, da hun var i "praktik" i Huset for en dag. Ikke for at arbejde, men for at suge indtryk til sig. Hun mødte både brugere, frivillige og ansatte, der med hvert sit perspektiv kunne fortælle, hvorfor Huset er et vigtigt sted for mange mennesker.

- Der er meget i dag, der har overrasket mig, men især det flow, der er i Huset - og så caféen. Jeg er overrasket over, hvor meget brugerne får ud af det. Det er virkelig interessant, hvad vi mennesker kan gøre sammen, og hvor meget det betyder at blive set og hørt som menneske - og det er jo det, de gør sammen her, siger Anstina Krogh.

Hun er uddannet socialrådgiver og har tidligere siddet i Gældsrådgivningen i Odense. Hun sidder i dag i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune for Socialdemokratiet og er med i Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Annonce

Godmorgen Faaborg

Anstina Krogs dag i Huset starter med morgenkaffe i det daglige tilbud "Godmorgen Faaborg", og det gør indtryk. Her møder mange forskellige mennesker hver formiddag til en kop kaffe og en hjemmebagt bolle, men det er dét, der sker hen over bordet, der er tilbuddets egentlige formål.

I løbet af formiddagen kommer der folk, som har brug for rådgivning. Anstina Krogh vil gerne vide, hvordan den typiske rådgivning forløber.

- Vi har både faste brugere, der jævnligt kommer ind i rådgivningen, og andre, der kommer ind i forbindelse med en akut opstået situation, fx sygdom eller skilsmisse. Vi kan hjælpe med alt fra at logge ind på eboks til at hjælpe med at læse og forstå breve fra fx kommune, læger og sygehuse. Vi henviser også gerne videre til fx Gældsrådgivningen eller kommunale tilbud, fortæller Husets daglige leder, Anne Lassen.

Anstina Krogh får også lidt at vide om Husets pladsproblemer. Den fysiske plads er begrænset, og det er et udfordrende puslespil at få skabt plads til de mere end 35 forskellige grupper, der kommer i Huset.

Eftermiddagen skal Anstina Krogh tilbringe i en af de mange grupper, nærmere bestemt sorggruppen. Her sidder mennesker, der alle har mistet en livsledsager. Nogle for ganske nylig, andre for flere år siden. Men fælles for dem alle er, at de kan spejle sig i hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce