Annonce
Ugeavisen Faaborg

Reaktion på ugeavisklumme: Øerne er en del af kommunen

Frans Hejgaard. Arkivfoto
Annonce

Kære journalist Palle Søby. Du skrev din klumme i Ugeavisen Faaborg 23. september 2020 med titlen: Behøver vi at være flere?

Langt hen af vejen er jeg enig med dig i dine afsluttende globale betragtninger. Så den lader vi hvile.

Derimod er jeg dybt uenig med dig i dine synspunkter, at befolkningstallet på – som du skriver – er 51.556 i Faaborg-Midtfyn Kommune, og er tilstrækkelig.

Du problematiserer, at Faaborg-Midtfyn Kommune i sin udviklingsstrategi har et mål, at der i 2030 skal være 3.000 flere indbyggere i kommunen. Og du nævner i den forbindelse, at alverdens ”samfundssnyltere” kunne hitte på at udgøre nogle af de 3.000 tilflyttere. Den går ikke, Palle Søby! Disse mennesker har ikke råd til at købe en bolig i kommunen, og der er ikke lejeboliger til dem.

Omvendt mangler der lejeboliger på kommunens tre øer: Avernakø, Bjørnø og Lyø. Det samme er sikkert tilfældet i en række af kommunens ”fastlandslandsbyer.” I disse lokalsamfund – især på øerne – falder befolkningstallet på grund af dødsfald og øvrig fraflytning. Boliger på øerne bliver stille og roligt overgået fra helårsanvendelse til fritidsbrug. Og gamle boliger bliver ikke erstattet af nye og tidssvarende boliger. Helst nye lejeboliger som der er størst efterspørgsel til.

Så kære Palle Søby. De af kommunen målsatte 3.000 nye borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune er en rigtig god idé, når blot nogle få af de 3.000 nye indbyggere kan få mulighed for at etablere sig i nye boliger på Avernakø, Bjørnø og Lyø.

Øerne kan bidrage til at opfylde kommunens målsætning. Efterspørgslen er der! Men mulighederne og den kommunale igangsætningslyst lader vente på sig.

Det kræver, at Faaborg-Midtfyn Kommune er parat til at omsætte handlingsplanen for øerne til reel handling. Og her er det mange øboers opfattelse, at Faaborg-Midtfyn Kommunes beslutningstagere ikke svømmer den dag, hvor de hopper i vandet – ud til de tre attraktive øer!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce