Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ristorante Roma: - Vi kæmper for at overleve

Salvatore "Adriano" Berardino har drevet Ristorante Roma i Faaborg i 22 år efterhånden - men nu frygter han, at det snart kan slutte. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
Salvatore Adriano Berardino har mistet 60-70 procent af omsætningen i sin restaurant - et par måneder mere på denne måde, så lukker vi, siger han.
Annonce

Faaborg: En af dem, der er virkelig hårdt presset i øjeblikket er Salvatore "Adriano" Berardino i Ristorante Roma på Mellemgade i Faaborg.

I normale coronafri tider er januar som regel en ok måned for ham rent omsætningsmæssigt, fordi han i modsætning til mange af byens øvrige restauranter holder åbent.

Men i øjeblikket kan salget af take away-mad slet, slet ikke kompensere for det manglende liv i restauranten, fortæller han.

- Jeg har mistet 60-70 procent af min normale omsætning, og fortsætter det sådan her i et par måneder mere, så må jeg dreje nøglen om, lyder det fra den 75-årige restauratør.

Forleden sendte han et nødråb ud på Facebook, og det Rigtige Faaborg tog tråden op. Det gav øjeblikkelig pote.

- De seneste par dage efter det, har der været godt med bestillinger, så det er bare dejligt, fortæller Adriano.

Men er du ikke berettiget til at få hjælp fra hjælpepakkerne?

- Det siger alle til mig, og min kone er også ved at finde ud af det nu. hvordan vi skal gøre. Men jeg behøver ikke hjælpepakker, hvis bare der kommer nok af gæster i min restaurant, siger han.

Forårets nedlukning klarede han uden hjælpepakken, selvom der i foråret heller ikke var meget gang i take away-salget fra Ristorante Roma.


Jeg har mistet 60-70 procent af min normale omsætning, og fortsætter det sådan her i et par måneder mere, så må jeg dreje nøglen om.

Salvatore Adriano Berardino


Men sommeren reddede ham. Som alle andre restauratører i Faaborg havde Ristorante Roma en virkelig travl sommer.

Nu beder han folk om at bakke op om restauranten i denne svære tid.

- Jeg håber flere vil købe take away hos os og på den måde hjælpe os igennem denne svære tid, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce