Annonce
Ugeavisen Faaborg

Rutineret kok på campingpladsen i Bøjden

Jacob Bøgstrup har kun haft et par dage til at blive klar, men det skal nok gå. Foto: Bent Warncke
Med kort varsel har den 41-årige kok Jacob Bøgstrup startet café-restauranten op på Camp One i Bøjden.
Annonce

Bøjden: Det er med det kortest mulige aftræk, at kokken Jacob Bøgstrup (41) er startet op som forpagter af restauranten på Bøjdens campingplads.

- Det er gået stærkt, og jeg har ikke engang fået min dankortterminal endnu. Men det skal kunne lade sig gøre, og det kan det selvfølgelig også, lød det fra Jacob Bøgstrup få dage før åbningen.

På det tidspunkt havde han stadig ikke ansat noget personale, men det skulle gerne være faldet på plads i løbet af et par dage.

I opstarts-weekenden fik Jacob Bøgstrup hjælp af sin bror og sin kone. Hun arbejder normalt som læge, men er klar til at give en hånd med.

- Ja, det bliver lidt usædvanligt at have en læge som tjener, men sådan må det være, sagde han.

Blå bog

Jacob Bøgstrup er 41 år uddannet kok.

Han kommer oprindeligt fra Middelfart og blev udlært kok i Restaurant Bøgeskoven i 2000.

I dag bor han i Bellinge.

Drev fra 2004-2008 restauranten Marco Polo i Svendborg.

Har siden været køkkenchef i forskellige kantiner og cafeer.

Annonce

Gerne flere sæsoner

Restauranten henter selvfølgelig mange af sine gæster blandt campisterne, men den er også åben for folk udefra. Den kommer til at holde åbent alle dage hele sommeren igennem.

- Det bliver først sidst på sæsonen, at vi går over til kun at holde åbent i weekenden, fortæller han.

Fra 11 til 17 serveres der en række klassiske frokostretter såsom burgere, nachos og forskellige sandwiches, mens aftenbuffetten - åben fra 18 til 22 - bliver med løbende afsæt i de råvarer, der er i sæson, som Jacob Bøgstrup formulerer det.

- Vi lægger ud med en buffet, der blandt andet indeholder asparges og rabarber, som begge er i sæson lige nu. Planen er at lave en lækker og varieret buffet hver aften, siger han.

Der har af forskellige grunde i årenes løb været en del udskiftning på forpagterposten på Camp One i Bøjden.

Jacob Bøgstrup starter op med en ambition om, at han kommer til at drive restauranten i mere end én sommer.

- Jeg håber, at det bliver til mange år i Bøjden, men det kræver selvfølgelig, at vi kan få det op og køre, og der kommer nogle gæster. Men jeg vil gerne være her i mange sæsoner, ellers havde jeg ikke sagt ja til det, siger han.

Jacob Bøgstrup forventer, at han får flere sæsoner i Bøjden. Foto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce