Annonce
Ugeavisen Faaborg

Sådan gør du: Fire nemme juleprojekter af naturmaterialer

Mogens Grønbech kommer med bud på julepynt af naturmaterialer, som man ikke behøver at være kunstner for at kunne give sig i kast med. Foto: Maria Retoft Pedersen
Mogens Grønbech fortæller her, hvordan du nemt selv kan prøve at pynte op med naturpynt derhjemme.
Annonce

Fire nemme projekter, du selv kan gå i gang med derhjemme.

1 Lav en moskugle

Der skal bruges en del ståltråd til moskuglen. Foto: Maria Retoft Pedersen

Tag noget avispapir og krøl det sammen til en kugle. Dæk avispapirskuglen med mos. Vikl ståltråd om kuglen, så mosset holdes på plads, og kuglen får den rigtige form. Drej kuglen imens, så ståltråden ligger på kryds og tværs. Stik enden af ståltråden ind i kuglen. Nu kan du viklen en sølv- eller guldfarvet ståltråd omkring, hvis du ønsker en "julet" effekt. Kuglen kan holde i op mod et år.

2 Ranke med kogler eller æbler

Så mangler der bare et par stykker mere. Foto: Maria Retoft Pedersen

Brug æbler, kogler eller andet, du har fundet i naturen. Vikl ståltråd om æblets stilk. Tag et stykke garn - fx i julefarven rød - og vikl det rundt om ståltråden. Du kan sætte flere æbler med stilke på garnet og på den måde lave en hel juleguirlande.

3 Fyld i glasvaser

Du kan bruge lige, hvad du synes i glassene. Foto: Maria Retoft Pedersen

En helt enkel måde at præsentere kogler eller andet på er at lægge dem i store glas. - Du kan stable koglerne tæt sammen. Det er enkelt, men meget smukt, siger Mogens Grønbech.

4 Dekorativ malurt

Hvis man bruger sølv- eller guldståltråd, giver det en flot effekt. Foto: Maria Retoft Pedersen

Pluk en buket malurt ved stranden eller bynke i vejgrøften. Vikl ståltråd rundt omkring - fx i sølv eller gulv. Stil den i en vase. - Den kan holde i flere år, men den bliver mørkere og mørkere med tiden, siger Mogens Grønbech om malurtbuketten. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce