Annonce
Ugeavisen Faaborg

Sømand for en dag: Unge på sommertogt i øhavet med galeasen Haabet

Den 122 år gamle galease Haabet kan man komme ud at sejle med på endagsture til Avernakø, hvis man er mellem 15 og 17 år. Arkivfoto: Palle Søby
Unge mellem 15 og 17 år kan komme med på sommertogt til Avernakø med det 122 år gamle træskib Haabet.
Annonce

Faaborg: I uge 31 (27. juli-1. august) har eventyrlystne unge i Faaborg-Midtfyn Kommune muligheden for at komme på sommertogt i Det Sydfynske Øhav. Man kan komme på en fem timers sejlads med den 122 år gamle Faaborg-galease Haabet, hvor historien møder vindens susen og saltvandets skumsprøjt.

En cocktail der vil bringe glimt i øjnene, smil om munden og glæde i hjerterne, lyder det i en pressemeddelelse fra Jan Valbak, formand for Træskibsforeningen Faaborg, og Michael Christensen, skipper på Haabet.


Man kan komme på en fem timers sejlads med den 122 år gamle Faaborg-galease Haabet, hvor historien møder vindens susen og saltvandets skumsprøjt.

Fra artiklen


Destinationen er Revkrogen ved Avernakøs østkyst, hvor en frokost i fællesskab tilberedes over bål. Haabet, og den firemands store besætning kan lægge dæk, sejl og oplevelser til godt 70 drenge og piger fordelt på de seks dage. Der kan maksimalt være 12 gæster pr. sejltur.

Der er mønstring klokken 10 ved Kulturhavnen på Munkholm, hvor Haabet ligger og venter. Her bliver udleveret redningsveste til alle, og skipper gennemgår sikkerhedsproceduren og fortæller om dagens togt.

Annonce

Sæt sejl til søs

Under sejlturen kan alle, der har lyst, deltage i opsætning af de store og tunge sejl. Man kan også få lov til at låne roret og prøve at styre det mere end 15 meter lange sejlskib.

Man kan også få lov til at ligge i rebnettet under det lange bovspryd, hvor den magelige sømand kan snuppe sig en middagslur, mens bølgerne slår mod boven lige nedenunder.

Omkring kl. 11.30 kastes der anker ud for Avernakø, og man tilbringer et par timer på øen, hvor man hjælpes ad med at lave en frokost med grønsager, kød og fisk m.m. tilberedt over bål. Efterfølgende er der tid til at udforske øen.

Ved 14-tiden er man tilbage på Haabet, hiver ankeret op og stævner mod Faaborg, hvor der lægges til kaj ca. kl. 15.30.

Det er kun unge i alderen 15-17 år, der kan tilmelde sig dette sejltogt, og tilmeldingen sker på Visit Fyn, turistkontoret Faaborg. Prisen pr. deltager er 50 kr., der dækker omkostningerne til frokosten inkl. drikkevarer (kaffe, te og sodavand).

Transporten for Haabet med besætning er betalt af sommeraktivitetstilskud fra stat og kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Konfirmationer uge 33

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Annonce