Annonce
Ugeavisen Faaborg

Se havørne og skarv: P-pladser til fuglekiggere ved stor sydfynsk sø

Der etableres p-plads for seks biler ved Brændegaard. Illustration: Faaborg-Midtfyn Kommune.
Annonce

Brændegaards Sø: Fuglekiggere og andre naturinteresserede, der vil nyde en udflugt ved Brændegårds Sø, får bedre muligheder for at slippe sikkert af med bilen.

Faaborg-Midtfyn Kommune har i mange år haft infoskilte om søens fugle stående på stedet og ønsker nu også at henvise til stedet i den nye Naturoplevelsesfolder.

Parkering og ophold foregår i dag i rabatten af vejen. Med flere besøgende og med en del tung trafik og trafik med høj fart på den i forvejen smalle vej, er dette ikke en trafiksikker løsning, vurderer forvaltningen.

Samtidig går det ud over rabatten, der køres op og ødelægges. Der er brug for tydeligt at få adskilt de bløde og de hårde trafikanter fra hinanden, mener kommunen.

Faaborg-Midtfyn Kommune og Brahetrolleborg Gods er nu gået sammen om en løsning, således Brahetrolleborg Gods lægger jord til p-pladsen og kommunen etablerer en mindre grus p-plads til 6 biler og en lille opholdsplads til fuglekiggerne.

Kommunen sætter nu små 100.000 kr. af til anlæg af p-pladsen ved Brændegaard, som hører under godset.

- Vi er meget taknemmelige for, at Brahetrollegaard vil stille jorden til rådighed, så vi kan etablere pladsen, siger formand for Teknik og Miljøudvalget, Søren Kristensen (V).

Brændegård Sø er med 104 ha Fyns næststørste sø, efter Arreskov Sø.

En af Nordeuropas største skarvkolonier er ved Brændegård Sø. Der særprægede fugle opleves bedst om foråret, når der er fuld aktivitet i kolonien. Skarven har dog de senere år været under angreb af havørne, så en del af skarvene er nu fortrukket til nabosøen, Nørresø, hvor de har etableret sig med 750 reder.

Havnørne er således også en del af det fantastisk fulgeliv, man kan være heldig at opleve ved Brændegaards Sø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce