Annonce
Ugeavisen Faaborg

Seks naturskønne koncerter med nordisk hyrdesang

Den første koncert i rækken kan opleves i Haastrup Bjerge ved Faaborg. Arkivfoto: Palle Søby
Nordisk hyrdetradition vækkes til live seks forskellige steder i det fynske landskab.
Annonce

Fyn: Der venter en musikalsk oplevelse udover det sædvanlige, når der seks naturskønne steder på Fyn bydes på koncertvandringer under titlen ”Aftenfred – hør landskabet synge”.

Her kan man opleve traditionel nordisk hyrdesang, kulning. En folketradition som ikke høres længere i Danmark, men er videreført og bevaret i Norge og Sverige.

Kulning er en meget kraftfuld sangteknik, hvor man bruger hele kroppen.

- De bakkede landskaber på Fyn inviterer til at lade tonerne klinge på ny. Her har hyrderne uden tvivl også brugt sangen og stemmen til at kalde dyrene sammen og kommunikere over store afstande, lyder det i en pressemeddelelse.

Som publikum vil man kunne gå en aftentur på udvalgte, naturskønne lokaliteter og opleve den kraftfulde sang fra forskellige retninger. Man kan slå sig ned på en bænk eller et tæppe eller bare gå en aftentur alene eller i små grupper og lytte til sangen og naturens lyde. Der vil også blive spillet melodier på trompet og birkelur.

Annonce

Klædt i folkedragter

For at give publikum mulighed for at forestille sig en rejse tilbage i tiden, bærer de medvirkende folkedragter. Medvirkende ved koncerterne er:

Helle Thun, mezzosopran, Margrethe Ingemann Sørensen, koloratursopran, Najda Marie Scmedes Enevoldsen, uddannet i både rytmisk og klassisk sang, samt trompetist Sara Bruntse.

Koncertrækken er støttet af Faaborg-Midtfyn Kommune og Kulturregion Fyns Covid-19 Kulturpulje.


De bakkede landskaber på Fyn inviterer til at lade tonerne klinge på ny. Her har hyrderne uden tvivl også brugt sangen og stemmen til at kalde dyrene sammen og kommunikere over store afstande


Hyrdesangen kan opleves følgende steder:

  • 20. august kl 19.30- 21 i Haastrup Bjerge, Faaborg-Midtfyn
  • 21. august kl 19.30 - 21 ved Dovns Klint, Langeland
  • 22. august klokken 19.30 - 21, Fynshoved, Kerteminde
  • 23. august klokken 19.30-21, Svanninge Bakker, Faaborg-Midtfyn
  • 29. august klokken 19.30-21, Frøbjerg Baunehøj, Assens
  • 30. august kloken 19.30-21, Voderup Klint, Ærø

Det er foreningen Storm, som står bag koncertrækken.

De medvirkende optræder i folkedragter ved vandringskoncerterne. Privatfoto

- Vi er optagede af, hvordan naturen kan åbne døre til oplevelsen af musikken og vice versa, og vi vil gerne eksperimentere med dette møde. Med dette projekt er vi i gang med at eksperimentere med, hvordan naturen og musikken kan være katalysatorer for hinanden i en utraditionel koncertform, siger Sara Bruntse, der er formand for foreningen.

Foreningen Storm har sit udgangspunkt på Stormgården i landsbyen Haastrup nord for Faaborg, hvor den kendte folkemusiker Rasmus Storm er født i 1733.

Sidste år havde foreningen premiere på Storm Folkefestival, men den er i år blevet aflyst som følge af coronavirussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce