Annonce
Ugeavisen Faaborg

Sendes i julen 2022: Endnu en Tinka-julekalender filmes på Fyn

De tidligere julekalendere Tinka i hovedrollen har også været optaget bl.a. i det faaborg-midtfynske. Billedet her stammer fra optagelser på Boltinggaard ved Ringe. Arkivfoto: Kim Rune
Optagelserne til endnu en familiejulekalender med seerfavoritterne Tinka og Lasse er netop gået i gang, og med støtte fra FilmFyn rykker filmholdet til Fyn - herunder Faaborg-Midtfyn - i næste uge.

Fyn: Julekalenderfans kan godt begynde at glæde sig. Optagelserne til den tredje julekalender i rækken med Tinka og Lasse i hovedrollerne får titlen "Tinka og sjælens spejl" og produceres af Cosmo Film til premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i julen 2022.

"Tinka og sjælens spejl" bliver den tredje fortælling efter "Tinkas juleeventyr" fra 2017 og "Tinka og kongespillet" fra 2019 – alle med optagelser i flere fynske kommuner.

FilmFyns direktør Klaus Hansen ser frem til et glædeligt gensyn med Tinka-universet og de mange fynske locations, som fortsat skal være med til at skabe rammerne for julekalenderen:

Annonce

- Det er herligt, at en julekalenderfortælling af denne kaliber kan bringe Fyn ind i stuerne landet over, og at vi i år - i endnu højere grad end tidligere - vil se locations fordelt over hele fem fynske kommuner i nord, syd, øst og vest på, hvad der ser ud til virkelig at kunne blive juleøen Fyn, siger han i en pressemeddelelse.

Produktionsselskabet Cosmo Film kommer til at genbesøge flere af de tidligere fynske locations, men har også føjet nye steder til. Producer Sille Sterll udtaler:

- Vi glæder os til endnu engang at udvide det univers, der omgiver Tinka og Lasse, men også til at besøge nogle af de magiske steder, vi kender så godt fra tidligere sæsoner. En stor del af den magi finder vi lige her på Fyn i kraft af vores tætte samarbejdet med FilmFyn.


Det er herligt, at en julekalenderfortælling af denne kaliber kan bringe Fyn ind i stuerne landet over, og at vi i år - i endnu højere grad end tidligere - vil se locations fordelt over hele fem fynske kommuner i nord, syd, øst og vest på, hvad der ser ud til virkelig at kunne blive juleøen Fyn.

Klaus Hansen, FilmFyn


"Tinka og sjælens spejl" genbesøger Assens, Faaborg-Midtfyn, Nyborg og Odense kommuner og udvider nu denne gang nisseuniverset med nye fynske locations i Kerteminde Kommune.

En familiehemmelighed

Selve seriens handling tager også nye veje, da en overraskelse venter Tinka:

Sidst vi mødte Tinka, indførte hun Samlingen, hvor repræsentanter for regionerne - og et enkelt menneske - sammen styrede og bestemte. Til gavn for både voksne nisser og dem, som i fremtiden skulle føre Nissernes Rige videre. Eller det var i hvert fald meningen…

I "Tinka og sjælens spejl" har Tinka endnu ikke har fået den nye styreform til at fungere, sådan som hun havde forestillet sig. Hun begynder at tvivle på sine egne evner som nissernes leder, og da Ingi sætter hende på sporet af en familiehemmelighed, søger Tinka med hjælp fra sin bedste ven, menneskedrengen Lasse, svar i menneskenes verden. Her venter der Tinka en overraskelse, som vender fuldstændig op og ned på hendes liv og sætter hele Nissernes Riges eksistens på spil.

I hovedrollerne ses i "Tinka og sjælens spejl" ses igen Josephine Chavarria Højbjerg som Tinka og Albert Rosin Harson som Lasse.

Desuden er der gensyn med Hadi Ka-Koush, Ellen Hillingsø, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Rosita Gjurup, Martin Bo Lindsten, Birthe Neumann, Esben Dalgaard, Jakob Femerling og Viilbjørk Malling Agger.

Nye navne på rollelisten tæller blandt andre Henrik Koefoed og Anna Haarup Much.
Hovedforfatterne er Morten Dragsted og Emil Millang, og julekalenderen instrueres af Christian Grønvall.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Blum & Haugaard klar med første koncert efter ufrivillig coronapause: - At dele musikken med publikum er en forudsætning for vores musik og liv

Annonce