Annonce
Ugeavisen Faaborg

Skole for udsatte unge fejrer et fantastisk første år

Forstander på Brahetrolleborg Green Care, Henrik Baier Wedell, mener, at skolen er et nødvendigt alternativ til eksisterende tiltag. Foto: Kasper Buur Nielsen
STU-uddannelsen i Korinth kunne onsdag d. 15. januar fejre et års fødselsdag. Skolen er for udsatte unge, der har svært ved at få en ungdomsuddannelse. Ifølge forstander Henrik Baier Wedell er skolen allerede en succes.
Annonce

Korinth: Det er ikke alle unge, der har lige nemt ved at komme igennem folkeskolen eller en ungdomsuddannelse. Det kan være diagnoser såsom ADHD og Aspergers eller sociale vanskeligheder og skoletræthed, der står i vejen for et vellykket skoleforløb. I Korinth er der et tilbud, der hjælper unge igennem problemerne. På Brahetrolleborg Green Care kan unge mellem 16-29 år nemlig færdiggøre en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse. Onsdag d. 15. januar fejrede skolen et års fødselsdag og ifølge forstander Henrik Baier Wedell, har det indtil nu været en succes.

- Vi ser en stor udvikling hos eleverne i det daglige. Både på den læringsmæssige del, men også hvordan de trives, lyder det fra forstanderen.

En særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse, også kaldet STU, kan tilpasses til hver enkelt elev, men på Brahetrolleborg Green Care er forløbet specialiseret indenfor landbrug og hestelinjer. Derfor kan eleven kun vælge et forløb indenfor det. På skolen i Korinth er der ikke undervisning i sædvanlig forstand. I stedet lærer eleverne færdigheder som matematik og dansk gennem praktiske opgaver. Det er noget, der virker på de ofte skolefornægtende unge mennesker.

- Vi fanger deres interesse i noget andet, de går og arbejder med. Der får vi presset læringen ind og italesætter det bagefter, forklarer Henrik Baier Wedell.

På Brahetrolleborg Green Care er landbrug og heste i højsædet. De fleste elever får ansvaret for en hest, hvilket har en stærk motiverende faktor for dem. Foto: Kasper Buur Nielsen
Annonce

Ansvar for dyr

Udover de listige læringsmetoder får næsten alle eleverne ansvaret for et levende væsen. De fleste af dem tildeles en hest, de har ansvaret for. Det har en stor positiv påvirkning på elevernes motivation.

- Noget så simpelt som at have ansvaret for det her dyr, gør at man har lyst til at stå op om morgenen. Det har man måske ikke gidet i mange år. Men lige pludselig finder de ud af, at der er en, der har brug for dem, konstaterer Henrik Baier Wedell.

Den betragtning er elev Christoffer Hougaard Delfs fuldstændig enig i og tilføjer:

- Hesten kan give meget ro og få éns puls ned. Hvis man har det svært, skal man bare gå ud i stalden, klappe hesten og give den nogle godbidder.

Desuden er han glad for at være endt på Brahetrolleborg Green Care. Tidligere har han været på en institution på Ærø, hvor tilstandene var mere kaotiske. Han synes selv, at han nu er endt et godt sted.

- Man kan virkelig mærke, at de ansatte virkelig lægger hjerte i det. Det er ikke bare deres job, som de får løn for. De vil os godt og udfordrer os. De gør alt det bedste for os.

Hvis Brahetrolleborg Green Care ikke havde eksisteret, er Christoffer overbevist om, at han ville strande på sofaen igen. Der er ikke nogen tilbud, der på samme måde passer til ham.

- Så det er jo fantastisk, at det her sted er startet op, konstaterer han.

Det seneste års succes gør, at Henrik Baier Wedell og Brahetrolleborg Green Care allerede nu drømmer om at udvide kapaciteten.

- Hvis man gerne vil skabe et godt grundlag for en skole, skal man have et vist antal elever, der kan skabe det gode grundlag. Derfor bliver vi nødt til at komme lidt højere op i antal, forklarer forstanderen og melder, at skolen gerne vil fordoble sin kapacitet.

Lige nu mangler skolen boliger til nye elever, og det er ikke ligetil at finde flere. Stedet skal være godkendt af kommunen, før det må bruges til udsatte.

- Vi håber og tror stadig på, at det lykkes, lyder det fra Henrik Baier Wedell.

Christoffer Hougaard Delfs er elev på Brahetrolleborg Green Care. Han er glad for at være på skolen, for ifølge ham er der ikke alternativer, der passer til hans behov. Foto: Kasper Buur Nielsen
Henrik Baier Wedell tog vel imod gæsterne til Brahetrolleborg Green Cares et års fødselsdag. Foto: Kasper Buur Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Annonce