Annonce
Ugeavisen Faaborg

Småfuglene skal nok komme tilbage

Ifølge naturformidler Lene Sanderhoff er der flere forklaringer på, at der måske ikke er så mange småfugle i haven lige nu. Men de skal nok vende tilbage. Foto: Palle Søby
Endnu en læser i Strandgårdsparken i Faaborg undrer sig over, hvor småfuglene i hendes have er blevet af. Her kommer nogle mulige forklaringer fra naturformidler Lene Sanderhoff.
Annonce

Faaborg: I ugeavisen for et par uger siden undrede læser Poul-Jan Petersen sig over, hvor småfuglene i hans have er blevet af.

Og han er åbenbart ikke den eneste. Nu har Marianne Bach fra Strandgårdsparken 12 skrevet til Ugeavisen om samme emne.

Marianne Bach skriver:

”Jeg har også undret mig over, hvor mine småfugle pludselig blev af. Jeg bor også i Strandgårdsparken og har fodret fugle, siden vi flyttede herud for cirka halvandet år siden, men for en-to måneder siden lagde jeg mærke til, at der ikke kom en eneste fugl. Jeg har ingen rovfugle set, kattene kan ikke komme til foderbrættet, og selv i sommer kom der fugle og spiste. Det er mærkeligt, synes jeg."

Uden at kende den lokale have eller de småfugle, der plejer at komme der, har naturformidler Lene Sanderhoff fra Haastrup nogle bud på, hvad forklaringen kan være:

- Det kan være lidt svært at svare på, når vi ikke ved hvilken art, der er tale om. Men generelt er vejret mildt, og naturen bugner endnu med bær og andet mad til fuglene, så vi har heller ikke rigtig nogen i vores have. Nogle af dem kommer også bare på besøg indimellem. Derudover er det helt naturligt, at man om efteråret og starten på vinteren oplever, at der er midlertidigt ”mandefald” i fuglebestanden i haven. Det skyldes, at mange af vores ynglefugle trækker sydpå om vinteren, og at de fugle, vi så har i haverne over vinteren, er vintergæster længere fra nord. Altså er den solsort, man har i haven om sommeren, ikke nødvendigvis den samme, som man har om vinteren, og der kan opstå et ”tomrum” derimellem. Nogle fugle vælger først at trække sydpå, hvis vejret bliver skidt, mens andre gør det på bestemte tidspunkter, igen afhængigt af arten. Hvis man fortsætter med at fodre, skal fuglene nok komme tilbage senere på vinteren, især hvis vi får noget mere kulde, forklarer Lene Sanderhoff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce