Annonce
Ugeavisen Faaborg

Smørrebrød med Stiller-twist på Hotel Faaborg

Charlotte Stiller nyder sit nye liv som hotelmutter midt i Faaborg. Foto: Bent Warncke
Charlotte Stiller stortrives i rollen som hotelvært og nyder at kunne bestemme alting selv. Og nu har hun åbnet en frokostrestaurant.
Annonce

Faaborg: Hvad skal en hotelvært give sig til, når den sidste overnattende gæst har forladt hotellet klokken 10, og der først ankommer nye gæster ved 16-17-tiden. Hun skal selvfølgelig finde på et sjovt frokosttilbud, så der kan komme lidt liv i bygningen midt på dagen.

Det har den nyslåede hotelejer Charlotte Stiller nu gjort. Forleden åbnede hun en frokostrestaurant, hvor hun byder på smørrebrød med et twist.

Alt - undtagen brødet - er hjemmelavet.

- Jeg har forsøgt at bage et godt brød, men det kan jeg simpelthen ikke få til at virke, så det bliver bagerens det bedste skåret i lidt tykkere skiver end normalt, fortæller hun.

Restauranten har åbent torsdag, fredag og lørdag i vintermånederne, og smørrebrøddet produceres kun på bestilling, så alt er frisklavet.

Grundsortimentet er de klassiske discipliner med variationer over æg, rullepølse, kartofler, dagens fisk, kyllingesalat og ost. Frem til jul vil der også være stykker med juleand og æbleflæsk.

- Jeg kalder det smørrebrød med et twist - jeg skal hverken gå slagteren eller Fruens Vilje i bedene, så jeg har lavet mit helt eget, fortæller Charlotte Stiller.

Hun har ikke de helt store forventninger til, hvor succesfyldt det kan blive at lancere sig selv som frokostrestaurant.

- Jeg kan godt håndtere de 4-6-8 stykker, der kommer igennem på en dag, hvis jeg er heldig. For mig handler det bare om at få gang i noget. Jeg er nået dertil, at jeg nogenlunde har styr på, hvad huset kan. Nu har jeg tid midt på dagen, til at lave noget andet, siger hun.

Bliver smørrebrødet en succes, skal sommerturisterne også lokkes indenfor til frokost.

- Går det som jeg håber, så bliver vi frokostrestaurant syv dage om ugen til sommer, siger hun.

Blå bog

Charlotte Stiller er 52 år.

Hun bor i Strandgårdsparken i Faaborg med ægtemanden Christian Stiller, der arbejder som rejsemontør for Sanovo.

Hun var direktør på Hotel Faaborg Fjord fra 2014 til 2019.

Hotel Faaborg har 10 værelser.

Charlotte Stiller er formand for foreningen Vores Faaborg & Egn.

Annonce

Udvikling er spændende

For Charlotte Stiller var det drømmen om at blive selvstændig, der fik hende til at opsige jobbet som direktør på Hotel Faaborg Fjord.

Den 1. september overtog hun nøglerne og skødet på Hotel Faaborg, og indtil nu har livet som selvstændig levet op til alle hendes forventninger.

- Jeg har kun et ord for det - det har været forunderligt. Jeg havde en formodning om, hvad det hus her kunne, og det lever det fint op til. Men jeg nyder at være i kontakt med gæsterne på en helt anden måde end tidligere. Det er mig, der tager imod dem, det er mig der bespiser dem, og det er mig, der sender dem godt afsted igen, fortæller hun.

I de næste mange år kan hun så se frem til at arbejde syv dage om ugen - i 12 timer om dagen. Og så lige lidt mere om sommeren.

Hvorfor siger man ja til det frivilligt?

- Det, der motiverer mig er, at det er mig, der tager alle beslutningerne. Hvis jeg vil male alle væggene blå, så gør jeg det, for det her er faktisk vores. Jeg kan gå rundt, og jeg kan flytte rundt på tingene - jeg kan gøre præcist, som det passer mig. Det er mit værk det her. Jeg bliver faktisk lidt høj af det, griner hun.

At der formentlig aldrig bliver en stor løn at trække ud af hotellet, betyder ikke ret meget for hende.

- Lige nu vil jeg gerne undvære en løn, hvis jeg kan få nogle nye vandflasker i stedet. For mig er det udviklingen i det, der er spændende. Jeg kan tillade mig at sige, at nu prøver jeg det her med smørrebrødet. Hvis der kun kommer fire gæster på to måneder, kan det så godt være, jeg lukker det ned igen. Men det bliver min beslutning, understreger hun.

Annonce

Juleaften på hotellet

Lidt overraskende har hun også besluttet at holde juleaften på hotellet sammen med sin mand Christian.

Det blev med cirka 30 betalende gæster til and, flæskesteg og hele udtrækket af tilbehør. Og Christian har fået opgaven med at finde på mandelgaverne.

- For vi skal jo nok have mere end en mandelgave. Vi gør det, fordi vi tilfældigvis ikke skal være sammen med nogle af vores børn eller børnebørn i år, og jeg har jo tidligere været med til flere juleaftener på H.C. Andersen i Odense (stort hotel, red.), og jeg har altid syntes, at det var meget specielt og ret hyggeligt, siger hun.

Julemenuen koster 295 kroner inklusive en velkomstdrik.

- Jeg glæder mig - det er jo en meget speciel aften - alle kommer med det bedst humør og de bedste intentioner - det er juleaften, og man skal hygge sig. Vi vil forsøge at gøre det så familiært som muligt, når man nu ikke kan være sammen med sine kære, siger hun.

Hotelejer og nu også smørrebrødsjomfru, Charlotte Stiller (52) er i fuld gang med at udvikle sit lille hotel. Foto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce