Annonce
Ugeavisen Faaborg

Sov sødt barnlille

Elisabeth Bennetsen har skrevet ugens bogtip om bøger, der kan få børn til at falde til ro.
Der var engang en prinsesse, der ikke kunne sove. Først da hyrdedrengen fik hende ud at løbe bakke op og bakke ned en hel dag, blev hun så træt, at hun endelig faldt omkuld. Motion i frisk luft virker altså. Men bøger og aftenritualer på sengekanten kan nu også gøre en del.
Annonce

Kaninen der så gerne ville sove Carl-Johan Forssen Ehrlins ”Kaninen der så gerne ville sove” blev en bestseller. Onde tunger påstod, at det kun var, fordi den var så helt enormt kedelig. Og historien er da også noget stille i det, men det, som virker, er den særlige teknik, den skal læses op med. Prøv den for de tre-fem-årige.Fililumbur i drømmeland Også Carsten Sommerskov har lavet bøger for søvnløse børn. En hedder ”Fililumbur i drømmeland” og handler om en sød drage. Bogen er for børn mellem tre og syv år og skulle være egnet til at styrke selvværd med også.Sovesange En ny bog, som er en kombination af små godnathistorier og sange, hedder ”Sovesange”, og den er lavet af Luise og Anders Føns Haaber. Musikken kan købes særskilt på en app. De 12 korte historier handler om børn i alderen fra to til syv år, som har svært ved at falde til ro. Det klarer forældrene ved måske at trykke blidt på barnets krop eller beroligende snak.Evigglads eventyrlige afspænding Yoga afspændingsøvelser finder man i ”Evigglads eventyrlige afspænding” af Michael Chissick. Og hvem ville ikke finde ro, når det er den elskede mariehøne Evigglad, som står for afslapningen?

Tryk & glad babysøvn For babyer er der ”Tryk & glad babysøvn” af Katrine Birk. En bog, hvor far og mor lærer at bruge zoneterapi og akupressur for at få nattero.

De gode gamle klassikere Men måske er det bedste at gøre det samme hver aften på en rigtig søvndyssende måde. Jeg kan her anbefale en sød klassiker som Russell Hobans ”Godnat Amalie” om den lille grævlingepige, som bare ikke kan sove. Den kan læses for to-fem-årige børn. Men hvad med at låne noget så oldschool som en sangbog og syng ”Elefantens vuggevise”, ”Ole Lukøje” eller ” Jeg ved en lærkerede”? Det er gamle velafprøvede sange, som har lullet rigtig mange småbørn til ro gennem tiderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Ugens gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce