Annonce
Ugeavisen Faaborg

Spis danske bær og bliv lykkelig

Så er der igen "store bæruge" hos Jens Jørgen Hansen og Tina Hansen på Ejlsøgaard ved Vester Hæsinge. Privatfoto
I denne uge er der igen "store bæruge" på Ejlsøgaard ved Vester Hæsinge. Og der er rigtig mange gode grunde til at spise masser af bær - og helst danske bær.
Annonce

Vester Hæsinge: Ejlsøgaard ved Vester Hæsinge er i fuld gang med årets store bæruge. Den begyndte i lørdags og kører helt frem til og med søndag 2. august.

Hele ugen kan man komme og få fyldt spanden med dejlige bær eller plukke dem selv, og samtidig er turen i sig selv en mulighed for at tage familien eller naboen med en tur på landet og få en hyggelig dag i naturskønne omgivelser.

- Vi er en af de sidste bæravlere på Sydfyn, og det er rigtig ærgerligt, hvis vi kun kan købe udenlandske bær i Danmark. Derfor vil vi gerne sende budskabet om at købe danske bær. Der er rigtig mange gode grunde til at købe solbær, ribs og surkirsebær. Vi har mange kunder, der ikke kan undvære deres syltede solbær i yoghurten eller kirsebærmarmelade med mandler på ostemaden. Mange laver også saft, syltetøj, vin, likør og bruger bærrene i madlavning, nævner Tina Hansen, der driver Ejlsøgaard sammen med sin mand, frugtavler Jens Jørgen Hansen.

Annonce

Naturlig lykkepille

- Solbær er et af de bær, der har det højeste indhold af C-vitamin og antioxidanter. At spise solbær modvirker blodpropper og åreforkalkning. Der er desuden forsøg, der tyder på, at aktivstofferne i solbær kan styrke immunforsvaret og bekæmper infektioner. Kirsebær har et højt indhold af melatonin. Det er et naturligt hormon, der også dannes i mennesker om natten og er med til at sikre en god nattesøvn. Surkirsebærs indhold af melatonin og zink virker som er slags naturlig lykkepille. Så det er bare med at komme i gang med at spise bær, opfodrer Tina Hansen.


Surkirsebærs indhold af melatonin og zink virker som er slags naturlig lykkepille. Så det er bare med at komme i gang med at spise bær.

Tina Hansen, frugtavler på Ejlsøgaard


Der er åbent på hverdage klokken 15-18 og i weekenden klokken 10-17.

Gården ligger i naturskønne omgivelser med plantager, sø og skov på Jordløsevej 21 ved Vester Hæsinge.

Du kan enten komme og få fyldt spanden eller selv plukke bær på Ejlsøgaard. Privatfoto
Store bæruge hos Jens Jørgen Hansen og Tina Hansen på Ejlsøgaard ved Vester Hæsinge
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce