Annonce
Ugeavisen Faaborg

Støttet af Regionsrådet: 430.000 kr. på vej til nyt fællesskabsprojekt i Faaborg-Midtfyn

Deltagerne i projekt "Ud i naturen - ind i fortællingen" kommer på guidede ture i det sydfynske. Projektet løber over det næste halvandet år. Arkivfoto: Palle Søby
Projekt ”Ud i naturen - ind i fortællingen” bliver støttet af Regionsrådet med 430.000 kr. Projektet skal bringe kommunens borgere sammen om bevægelse og fortællinger i naturen.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Regionsrådet har set venligt på en ansøgning fra Faaborg-Midtfyn Kommune og bevilget 430.000 kroner til projektet "Ud i naturen - ind i fortællingen".

Bevillingen skal bruges til at bringe mennesker sammen i den ramme, de særlige kyst-og landområder på Sydfyn tilbyder. Målet er, at oplevelsen af det gode liv vil opstå gennem mødet med natur, fortællinger, refleksion og andre deltagere.

- Jeg er rigtig glad for Regionsrådets bevilling til projektet, hvor vi kobler mennesker, kultur, fortællinger og vores smukke natur sammen. Vi har allerede gang i spændende aktiviteter på området, bl.a. vandringsforestillingen ”Under Isen”, hvor man på en tur fra Faaborg til Svanninge Bakker kan opleve, hvordan landskabet er blevet skabt, og hvordan de fynske malere brugte det i deres kunst. Projektet er et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, BaggårdTeatret, Øhavsmuseet og Faaborg Museum. Med bevillingen kan vi arbejde videre med lignende spændende projekter og nye oplevelser for både vores egne borgere og vores mange gæster i kommunen, fortæller borgmester Hans Stavnsager (S) i en pressemeddelelse.

Annonce

Samarbejde med andre

I projekt ”Ud i naturen - ind i fortællingen” har Faaborg-Midtfyn Kommune indgået samarbejde med Langeland Kommune, Outdoor Sydfyn, Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne og Øhavsmuseet, så der skabes en helstøbt oplevelse for de 400 deltagere, som kommer med i projektet.

Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, glæder sig over støtten til projektet. Arkivfoto: Michael Bager

Gennem det kommende halvandet år vil i alt 20 grupper med 20 deltagere på hvert hold bevæge sig på guidede ture i etaper på Sydfyn og Langeland.

På vandreturene bliver deltagerne introduceret til motions-og bevægelsesglæde i naturen, til ord og tanker, der kan virke inspirerende til hverdagens trivsel, og til områder, der rummer fortællinger om tid og sted knyttet til landskabet.


Med bevillingen kan vi arbejde videre med lignende spændende projekter og nye oplevelser for både vores egne borgere og vores mange gæster i kommunen.

Borgmester Hans Stavnsager


Som optakt til og undervejs på vandreturene vil der være oplæg på udvalgte kultursteder, og projektet afsluttes på DGI Landsstævnet i sommeren 2022, hvor alle 400 deltagere mødes.

Annonce

Øget trivsel

Projektets målgruppe er primært voksne borgere, der søger øget trivsel og oplevelsen af det gode liv gennem meningsfulde fællesskaber. Ud over en øget oplevelse af trivsel udløst af de afholdte vandredage vil deltagerne få et indgående kendskab til naturen og landskaberne med muligheder til flere gentagne naturoplevelser og dermed en øget naturforståelse, lyder det i pressemeddelelsen.

Når grupperne guides til oplevelser i naturen, er en anden målsætning i projektet, at der kan være større chance for, at de efterfølgende tager familie, venner og bekendte med ud til de samme steder, som nu føles trygge at komme i.

Der vil være mulighed for at tilmelde sig projektet fra foråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce