Annonce
Ugeavisen Faaborg

Stadig lang vej: 400.000 støttekroner til kystakademi ved Bittenhus

Projekt kystakademi lever stadig, siger Ulrik Harring Boll. Projektet omfatter blandt andet nedrivning af den gamle svinestald, som ses til højre i billedet. Her skal gøres plads til omkring 200 kvadratmeter nye bygninger Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Lidt over tre millioner er på plads, men der er stadig et stykke vej op til de 5,3 millioner, projektet er budgetteret til.

Nakkebølle: Planerne om et kystakademi, som skal varetage uddannelse af for eksempel lærere, pædagoger, historikere, sundshedspersonale m.fl., så de bliver rustet til at bruge formidling af naturen og kysten i deres faglige virke, er rykket lidt tættere på.

Akademiet skal ligge ved lejrskolen Bittenhus ved Nakkebølle, som ejes af den selvejende institution Trente Mølle.

Naturvejleder ved Trente Mølle Ulrik Harring Boll har netop modtaget tilsagn om 400.000 kroner i støtte fra LAG SØM til projektet. Dermed er der tilsagn om cirka 3.150.000 kroner ud af det samlede budget på 5.300.000 kroner.

Annonce

Budgettet rummer blandt andet nedrivning af gamle bygninger, opførsel af omkring 200 kvadratmeter nye bygninger med opbevaring, undervisningslokaler, omklædning og toiletfaciliteter.

- Med de her 400.000 kroner er vi kommet et lille stykke tættere på målet, og vi er meget glade for støtten. Alt er velkomment, siger Ulrik Harring Boll.

Hidtil har projektet fået tilsagn om støtte fra Nordea, Friluftsrådet og Faaborg-Midtfyn Kommune.


Med de her 400.000 kroner er vi kommet et lille stykke tættere på målet, og vi er meget glade for støtten.

Ulrik Harring Boll, naturvejleder på Trente Mølle


- Så projektet lever, og vi har flere ideer til, hvordan vi kommer videre. Vi forsøger blandt andet at gøre os lækre over for Realdania. Men vi må også bare erkende, at man ikke bare lige rejser så stort et et beløb her i udkanten, siger Ulrik Harring Boll.

Han håber, at selve byggeriet måske kan komme i gang om et års tid.

- Men vi er afhængige af at få hele finansieringen på plads og have alle tilladelser i hus, inden vi kan gå i gang, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Blum & Haugaard klar med første koncert efter ufrivillig coronapause: - At dele musikken med publikum er en forudsætning for vores musik og liv

Annonce