Annonce
Ugeavisen Faaborg

Staldgården på Holstenshuus er "Årets Hus 2019"

Renovering er Staldgården er udført med et smukt resultat. Privatfoto
Annonce

Holstenshuus: Bestyrelsen i Foreningen By og Land Faaborg og Omegn har besluttet at udpege Staldgården på Holstenshuus som Årets Hus 2019. Det sker som en anerkendelse af den gennemgribende restaurering i 2014-19, der har ført til et meget smukt resultat, lyder det i en pressemeddelelse.

Staldgården er et trefløjet anlæg, der er opført i årene omkring 1870 efter tegninger af arkitekt H.A.W. Haugsted, som stod for en delvis nybygning af Slottet og avlsbygningerne i 1863-68. Gården, der er beliggende i den østlige del af slotsparken, har tidligere rummet herskabsstalden, gæstestalden og boliger for gartneren og kusken.

Restaureringen påbegyndtes i 2014 i østfløjen og fortsatte i nordfløjen. Bindingsværket er fornyet med egetømmer, delvis fra slottets skove, og tavlene er muret med genbrug af de oprindelige, røde, håndstrøgne mursten. Taget er udskiftet med fast undertag og nye vingetegl, men på de eksisterende spær. Syldstenene er de originale, nogle steder suppleret med gamle syldsten fra tidligere nedbrudte huse. Sprossevinduerne med kitfals er som de originale, men isoleret indvendigt med optoglas.

Der er indrettet tre moderne lejligheder, som også rummer spor i det indre, der fortæller om bygningens historie, og indgangsdørene svarer til de originale.

Projektet er gennemført af godsejer Ditlev Berner med et økonomisk tilskud fra den kommunale pulje til forbedring af huse med høj bevaringsværdi, og det smukke arbejde i bedste kvalitet er udført af firmaet Knoth Restaurering ved snedkermester Niels Jacob Knoth fra Broby.

- Det er en fornøjelse at se denne fine fornyelse i herregårdsmiljøet og den smukke park ved Holstenshuus, lyder det fra bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce