Stefan Nielsen Madsen har en målsætning om at producere 25 kilo chokolade om ugen - og håbet er, at det sker i år. Men ting tager tid, og det gælder om at nyde rejsen, har chokoladeproducenten erfaret. Og lysten til at nørde med kakaobønner og forskellige smage har han bestemt ikke tabt.
Copy link address
Maria Retoft Pedersen mawr@faa.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Stefan Nielsen Madsen arbejder som kok ved siden af sin iværksættervirksomhed Fyns Chokolade. Men håbet er, at han snart kommer op og producere 25 kilo chokolade om ugen. Foto: Maria Retoft Pedersen -
Den hvide chokolade kører rundt i maskinen. Det tager omkring en 3-4 dage at lave den hvide chokolade fra bunden. Foto: Maria Retoft Pedersen -
Det er denne chokolade med bønner fra Maya Mountains, som Stefan Nielsen Madsen vil sende til konkurrence. Foto: Maria Retoft Pedersen -
Når kakaobønnerne er blevet afskallet er dette restprodukt tilbage bestående af skaller og kakaosmulder. Stefan Nielsen Madsen sælger restproduktet, som man kan lave "kakaothe" af. Det er en drik, hvor et par spiseskefulde koges op med mælk og sies. - Det smager fremragende og er nærmest en flydende vitaminpille, siger Stefan Nielsen Madsen. Foto: Maria Retoft Pedersen -
Det tog sin tid, men Fyns Chokolade er nu certificeret økologisk. Foto: Maria Retoft Pedersen -
I maskinen her afskalles kakaobønnerne. Foto: Maria Retoft Pedersen -
Fyns Chokolade holder til på Lyndinge Mølle Vej. Foto: Maria Retoft Pedersen