Annonce
Ugeavisen Faaborg

Stor gevinst ved møder på tværs af generationer: 4. klasses elever spillede Partners og 500 med seniorer

1) Ved nogle af bordene er der dyb koncentration over regler og taktik, mens der ved andre borde lyder ping-pong med godmodige drillerier. Både den yngre og den ældre generation er enige om, at det er både hyggeligt og værdifuldt at mødes på tværs af generationer. Foto: Jørn Ungstrup
Når unge og ældre mødes på tværs af generationer, opstår der noget værdifuldt. Danske Seniorer Svanninge har med succes sat ‘samvær med børn’ på programmet, og da de i sidste uge mødtes for at spille spil med elever fra fjerde klasse, var der højt humør i de spirende venskaber.

Svanninge: Otte elever fra 4. klasse fra Svanninge Skole gik torsdag efter skole hen i Sognegården, hvor de var inviteret til at spille spil med nogle af områdets seniorer. De to generationer har tidligere mødt hinanden til fællesspisning i november, hvor de efterfølgende udvekslede postkort med hinanden. Overraskende for seniorerne, skrev stort set alle børnene, at de håbede på at ses igen.

- Så vi tog dem på ordet, og nu mødes vi igen - om en fælles aktivitet og med kaffe, kage, saftevand og et påskeæg, fortæller formand Jørgen Madsen.

Måske udveksles der påsketraditioner, måske falder snakken på madtraditioner i gamle dage, eller måske udveksles der grin over brætspillet, mens følelsen af samhørighed stiger. For samværet på tværs af generationer styrker det lokale fællesskab og bidrager til, at hverken unge eller ældre skal føle sig ensomme.

Annonce

I fuld gang med et slag 500 fastslår Petra fra fjerde klasse, at alder absolut ikke er en hindring for hyggen. Hun synes nemlig, det er sjovt at snakke med nogle, der er ældre, for normalt snakker hun kun med de andre i hendes klasse. To af hendes modstandere giver hende ret.

- Vi får inputs fra de unge, og det er så dejligt livgivende at være sammen med dem, siger Jens Storm, der er medlem af Danske Seniorer, og Poul Clemmensen bakker ham op.

- Det er forfriskende, men det er ikke nemt at definere det, men der er en form for samhørighed, siger Poul Clemmensen.

Møderne på tværs af generationer er opstået som en del af det kommunale projekt ‘sammen om livet’, der har til sigte at forebygge ensomhed ved at knytte civilsamfundet på fællesskabende aktiviteter. Foto: Jørn Ungstrup

Ved nabo-bordet har de fundet brætspillet Partners frem. Reglerne er indviklede, og der rystes på hovederne og grines af kort med minus, der tillader spilleren at rykke baglæns. Noa fra fjerde klasse var med til fællesspisningen og udvekslede efterfølgende postkort med Pusser, og han har med glæde valgt at bruge sin eftermiddag i Sognegården i selskab med seniorerne.

- Det har jeg, fordi jeg synes, det er hyggeligt at lære nye mennesker at kende, siger Noa.

I det ene hjørne er snakken faldet på skoletiden i gamle dage, hvor lussinger, spanskrør og svedere ikke var ualmindelige. Lilje fra fjerde spærrer øjnene op og spørger interesseret ind til, hvad en sveder egentlig er. Lilje mener, at der er flere fordele ved at mødes med en anden generation end sin egen.

- Man kan lære at snakke med nye mennesker og ikke være så genert. Det er nemmere end at tale med nye, der er på min egen alder, siger Lilje.

Både hos Danske Seniorer Svanninge og på Brahesminde Skole, afdeling Svanninge ser de stor værdi i at lade generationer mødes, og de bakker begge op om at lade møderne fortsætte.

Foto: Jørn Ungstrup
Annonce
Midtfyns Posten

Underholdning i Åløkkeparken

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Prøv kræfter med kajaksejlads i Faldsled

Annonce
Midtfyns Posten

Minister på besøg: Faaborg-Midtfyn Kommunes erhvervsrygsæk skal inspirere hele landet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Rus & Riller med pop-up shop hos Falsled Strand Camping

Ugeavisen Faaborg

Faaborg Skakklub kom styrket ud af coronaen

Ugeavisen Faaborg

Nu går træskæreren i gang: Kæmpe træstamme skal være blikfang foran Øhavsmuseet

Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Machokatten Kala slår til om natten

Ugeavisen Faaborg

Musikforening fejrer jubilæumsår med folkegave

Ugeavisen Faaborg

På med næsen og snør løbeskoene - for nu skal der skaffes penge til hospitalsklovnene

Ugeavisen Faaborg

'Downton Abbey: En ny æra' har premiere i Helios

Ugeavisen Faaborg

Havnevandring og workshop: Kom med dine input til at sikre Faaborg mod højvande

Ugeavisen Faaborg

Solskoldninger, pollenallergi og ømme ankler går nok: Men én ting har doktoren respekt for

Ugeavisen Faaborg

Badass-brodering md Trine Runge Jessen i Faldsled

Ugeavisen Faaborg

Støttekroner gør ny sangvandring mulig

Annonce