Annonce
Ugeavisen Faaborg

Stor opbakning til Faaborg ØH under corona-krisen

Jens Blom Nielsen og Faaborg ØH fik godt styr på økonomien under coronakrisen, selv om en del indtægtsgivende virksomhed måtte opgives. Foto: Torsten Cilleborg
Håndboldklubben kommer ud med plus på bundlinjen, for faaborgenserne støttede deres yndlinge på alle mulige måder, da coronakrisen kradsede i økonomien
Annonce

Faaborg: Det blev mildt sagt en mærkelig afslutning på sæsonen i Faaborg ØH, da Danmark gik i corona lock-down i marts, og vi er et pænt stykke fra normal-tilstande, når 2. divisionsherrerne har første hjemmekamp i Forum Faaborg fredag kl 19.30.

Johnny Hvid Sunesens tropper havde levet op til målsætningen, lå på en tredjeplads med mulighed for selv at spille sig til en oprykningskamp, da turneringen prompte blev afblæst og spillerne i princippet sendt på lang sommerferie.Vi afslutter vores årsregnskab med et plus på bundlinjen, takket være en enorm velvilje fra vores lokalområde.

Jens Blom Nielsen, formand for Faaborg ØH- Ja, det var underligt, men det var sådan det var. Hele samfundet blev jo ramt, konstaterer formand for Faaborg ØH, Jens Blom Nielsen, der gik nogle usikre måneder i møde.

Annonce

Økonomisk opbakning fra faaborgenserne

Ikke mindst økonomien så uoverskuelig ud.

- Vi måtte opgive indtægtsgivende virksomhed som et planlagt karneval, de penge, vi skulle have tjent på det aflyste dyrskue i Odense og vores store håndboldstævne i Øster Hæsinge, fortæller Jens Blom Nielsen.

Men det har løst sig.

- Vi afslutter vores årsregnskab med et plus på bundlinjen, takket være en enorm velvilje fra vores lokalområde. Sponsorer og forretningsforbindelser gav os henstand og skruede ned for allerede fremsendte fakturaer, vi sparede på hallejen og nød godt af hjælpepakker fra Dansk Idrætsforbund og staten. Samtidig har folk købt støttebeviser for 60.000 kr., så vi allerede har en solid buffer til den kommende sæson.

- Faaborgenserne har virkelig været opsatte på fortsat at kunne opleve håndbold i Forum Faaborg på et højt niveau, lyder det fra formanden.

Annonce

Forum Faaborg tilpasset corona

Alligevel bliver alt ikke som det plejer.

- Vi plejer at have mellem 400 og 600 mennesker til vores hjemmekampe. Det får vi ikke i den nye sæson, for selvfølgelig drager vi omsorg for at minimere risikoen for smittespredning. I den nye sæson bliver der udelukkende siddepladser og med afstand imellem pladserne, så vi regner med at kunne lukke omkring 320-340 ind til kampene. Jeg tror ikke, det bliver så stort et problem, for der vil nok være en del, der vælger at holde sig på afstand af større forsamlinger, vurderer Jens Blom Nielsen.

Sportsligt er forventningerne nedjusteret en anelse. Sidste sæson var målsætningen top 3. Det er skruet ned til top 4.

De sportslige forventninger er justeret en anelse ned. Målet er top 4 i denne sæson. Arkivfoto.

- Dels er vi igen i denne sæson oppe mod meget stærke modstandere, dels har vi haft afgang af gode spillere, nemlig Andreas Banggaard, målmand Christian Nørgaard og Jakob Fladegaard. Og Magnus Nowack sidder nok ude med en knæskade indtil jul.

- Vi har tilgang af gode nye spillere, men vi kommer også til at satse på, at spillere fra ungdomsrækkerne kommer op og træder i karakter, og dem må vi have en smule tålmodighed med, siger Jens Blom Nielsen.

Faaborg tager - med forbehold for nye coronarestriktioner - mod Hørning i Forum fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce