Annonce
Ugeavisen Faaborg

Stor skal den være: To mænd bag giga-juledekoration i Faaborg

Henrik Krum Kristensen, der til daglig arbejder som tjener på Hotel Færgegården i Faaborg, er manden, der har stået for at dekorere den tre meter høje juledekoration i Herregårdscentret. Interessen for at bruge blomster og grønt i borddækning og nu i dekorationer har han haft, siden han stod i lære. Foto: Anne Kruse Brødsgaard
I Herregårdscentret i Faaborg har en tre meter høj og tre meter lang juledekoration fået plads. De to mænd, der står bag udførelsen, kan lide udfordringen med smedejern og blomster-dekoration.
Annonce

Er der noget med, at mænd altid kæmper om størrelsen?

Hvis påstanden holder, gælder det også juledekorationer i Faaborg, hvor to lokale mænd i år har udfordret sig selv med en tre meter høj en af slagsen, som har fået plads på det store tomme gangareal foran biblioteket.

Smed Finn, alias Finn Christoffersen, og tjener på Hotel Færgegården, Henrik Krum Kristensen, har været i gang det sidste halve år med at planlægge udførelsen af dekorationen, der er fyldt med hjerter i forskellige størrelser og dekoreret med vintergrønt, træbjælker, lyng og 55 meter lyskæde.

- Dekorationen skal få folk til at tænke på julen, familien og fællesskabet. Hjerterne symboliserer både kernefamilien, men også alle forskellighederne der er i vores samfund. At vi husker på hinanden, fortæller Henrik Krum Kristensen, der siden han begyndte på tjeneruddannelsen har interesseret sig for at dekorere med blomster i borddækningen og derfor også står bag forskellige adventskranse og dekorationer, der i øjeblikket pynter på Hotel Færgegården.

Alt det grønne og træbjælkerne er samlet på udvalgte steder omkring Faaborg, og synet af den enorme dekoration kan nydes i hele december. Med Henrik Krum Kristensens ord, skal vi nemlig huske på os selv, når turisterne har forladt Faaborg.

Hvis andre mænd føler sig udfordret af de to herrers præstation, bliver det spændende at se, hvad næste års jul kan byde på af dekorationer i byen.

Her bliver den tre meter høje og tre meter brede smedejernsfigur sat op, næste skridt var at få den pyntet. Dekorationen vil stå i Herregårdscentret året ud.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce