Annonce
Ugeavisen Faaborg

Stressvejleder er flyttet ind på Klinik Fjorden

Anette Lindegaard håber, at hun kan få både hotelgæster og faaborgensere på briksen i Klinik Fjorden. Foto: Maria Retoft Pedersen
Anette Lindegaard tilbyder stressvejledning med massage, og fremover vil hun være at finde på Hotel Faaborg Fjord hver fredag.

Faaborg: Anette Lindegaard har om nogen mærket på egen krop, hvordan det er at blive stresset. Tre gange har hun selv været sygemeldt med stress og gennemgået svære perioder i sit liv, og det motiverede hende til at finde ud af, hvordan man selv kan tage ansvaret for at komme godt ud på den anden side igen.

- Når man er stresset, handler man ubevidst. Så lukker bevidstheden ned, fordi ens centralnervesystem er overbelastet. Det er sjældent kun én ting, der udløser en stressreaktion. Men det kommer, når følelser og tanker tager over. Vi er ikke vores følelser og tanker, vi kan observere dem og reflektere over dem. Men først, når vi har skabt noget luft, og systemet falder lidt til ro, kan vi begynde at handle og ændre ting, siger hun.

Anette Lindegaard

54 år og bor i Munkebo.

Har i mange år arbejdet i bank- og forsikringsbranchen.

Har taget mange forskellige kurser og uddannelser indenfor sundhed og velvære. Bl.a. er hun uddannet i kostvejledning, familie- og parterapi, chakrabalancering, coaching, m.fl.

Holder gerne foredrag. Lige nu tilbydes foredrag med titlerne: "Den bevidste vej - hvorfor vælge den", "Indre ro - giver arbejdsro", "Er du rigtig klog - så sover du godt" og "Happy Hour - Rehappy Ballroom Fitness".

Arbejder som freelance seminarleder på seminarer.dk.

Læs mere på privatstressklinik.dk.

De seneste tre år har hun drevet sin egen klinik fra privaten i Munkebo, men fremover vil man også kunne træffe hende hver fredag på Klinik Fjorden på Hotel Faaborg Fjord.

Her tilbyder hun stressvejledning efter sin egen metode, som hun selv har udviklet. Nøgleordene er samspillet mellem krop, sind, sjæl, der giver bevidsthed. Bevidst kærligt nærvær.

Vejen er forskellig

- Min tilgang er holistisk. Der er ikke én metode, der rummer det hele. Derfor har jeg også taget rigtig mange forskellige kurser og uddannelser. Målet er altid at hjælpe mine klienter til at være bevidste - at være til stede i nuet. Men vejen dertil kan være meget forskellig, siger hun.

Anette Lindegaard mener, at stress skal helbredes med nydelse. Forebyggelse og behandling handler derfor om, at du bliver bevidst om, hvorfor din stress opstår, hvordan du løfter din bevidsthed og beroliger dit nervesystem. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Det kan være gennem meditation, visualisering, mindfullnes, massage, eller vi kan synge, danse eller kickboxe, hvis det er det, der skal til for at få fat i nuet.

Anette Lindegaard holder forskellige foredrag og håber, at hun på et tidspunkt kan få hele landet som arbejdsplads. Drømmen er at bliver tilknyttet danske virksomheder som freelance stressvejleder med massage.

- Vi kommer alle ud for livskriser, og mange bliver stressede på arbejdsmarkedet i dag. Hvis man havde sådan en ordning, behøvede man ikke til lægen for at få en henvisning. Det giver nogle gange en helbredende effekt i sig selv, at man ved, man har en udvej, siger hun.

I første omgang er hun rykket ind på Klinik Fjorden, hvor hun allerede har haft sine første klienter.

- I dag lever jeg af at hjælpe andre med at hjælpe sig selv. Og det vil jeg gøre resten af mit liv, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Digte, der kan ses

Annonce