Annonce
Ugeavisen Faaborg

Succesfuldt lokalt tilbud til kræftramte: Rådgivninger kan også foregå telefonisk

Lokalforeningsformand for Kræftens Bekæmpelse Ulla Witt glæder sig over, at det nye tilbud fra Kræftens Bekæmpelse er blevet taget godt imod af kommunens kræftramte borgere. Men hun opfordrer til, at rådgivningerne, i lyset af corona, også kan ske over en telefonsamtale. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Nyt lokalt rådgivningstilbud til kræftramte er velbesøgt med mange bookede samtaler.

Faaborg-Midtfyn: Siden januar i år har kræftramte borgere og pårørende i Faaborg-Midtfyn Kommune kunnet få lokal rådgivning om kræft i et tilbud, som Kræftens Bekæmpelse og Faaborg-Midtfyn Kommune har startet op sammen.

Det betyder, at man ikke har skullet køre helt til Kræftrådgivningen i Odense for at få den vigtige hjælp. Kommunens borgere har taget rigtig godt imod den nye mulighed, fortæller lokalforeningsformand for Kræftens Bekæmpelse i Faaborg-Midtfyn, Ulla Witt.

- Da vi startede tilbuddet op i januar, var der med det samme mange, der bookede samtaler. Det var tydeligt at mærke, at patienter og pårørende havde brug for at få rådgivning lokalt, siger hun.

- Det er både kræftramte, men også deres pårørende, der kan komme og snakke om lige det, de har behov for at snakke om, forklarer Ulla Witt.

Annonce

Et tilbud, der gør en forskel

Og selvom coronapandemien fra marts til oktober lukkede tilbuddet ned, har der ifølge Ulla Witt, siden de åbnede tilbuddet igen, været mange borgere forbi til en samtale, som har kræft tæt inde på livet. Hun har dog et vigtigt budskab: Rådgivningerne kan også klares telefonisk.

- Rådgiverne passer meget på og følger alle retningslinjer med sprit, afstand og visir og mundbind. Men vi ved, at det ikke er alle af de mest sårbare, der har mod på det fysiske møde, og derfor tilbyder vi også telefoniske rådgivningssamtaler, forklarer Ulla Witt.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er man enige i, at tilbuddet er kommet godt fra start – trods corona.

- Det er en fin mulighed, at kræftramte borgere i kommunen kan få lokal rådgivning her i byen fra Kræftens Bekæmpelse, siger Kirsten Refshauge, afdelingsleder i Forebyggelse, Træning og Rehabilitering i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Trods corona kører tilbuddet videre, og man kan enten møde op fysisk eller ringe. Jeg ved, at tilbuddet gør en forskel for kræftramte i vores rehabiliteringstilbud, der har brug for at tale situationen igennem, forklarer Kirsten Refshauge.

Lokalrådgivningen har åbent mandage i ulige uger fra klokken 11 til 15, og man kan bestille tid til fysisk fremmøde eller telefonisk rådgivning på tlf. 72 53 63 11 i tidsrummet mandag til torsdag fra klokken 10-13 og fredag fra klokken 10-12.

Selve rådgivningen finder sted på Tømmergården 6, 5600 Faaborg.

Hvis der akut er brug for at snakke med en professionel rådgiver, henviser Ulla Witt til, at man kan ringe til Kræftlinjen på tlf. 80 30 10 30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce