Annonce
Ugeavisen Faaborg

Susanne fik stress - nu vil hun hjælpe andre i samme situation

Susanne Brolykke har haft de første klienter på besøg i det omdannede gæsteværelse i Faaborgs gamle dommerbolig. Foto: Maria Retoft Pedersen
Susanne Brolykke, 58, er sprunget ud som selvstændig med virksomheden Brolykke Coaching. Hun har specialiseret sig i håndteringen af stress - en tilstand, hun selv har haft helt inde på kroppen.
Annonce

Faaborg: En søndag i februar 2018 havde Susanne Brolykke drukket kaffe med sine svigerforældre. Hun havde været fraværende og det meste af tiden bare kigget ud i luften. Da hendes svigerfar sagde farvel den eftermiddag, sagde han til hende:

- Du ligner faktisk én, der ikke har det ret godt.

Og det var ikke helt forkert. Gennem en længere periode havde Susanne Brolykke haft svært ved at komme ud af døren, når hun skulle møde på arbejde. Og nu var tiden kommet, hvor hun blev nødt til at handle. Om mandagen nåede hun ikke længere end til postkassen. Så vendte hun om og gik ind og sygemeldte sig.

- Måske var det det, at min svigerfar satte ord på min situation, der gjorde, at jeg blev nødt til at handle. Jeg havde forventningen om, at jeg ville være klar et par dage efter. Jeg kiggede ned i fliserne, når jeg gik på gaden. Jeg følte, det var forkert, at jeg gik der og var sygemeldt. Det var først, da lægen sagde til mig, at det ville komme til at tage noget tid, at erkendelsen for alvor kom, siger Susanne Brolykke, der endte med at være sygemeldt i fire og en halv måned med stress.

En tilstand, som hun langsomt kæmpede sig tilbage fra, blandt andet ved hjælp af et samtaleforløb, venner og familie.

- Jeg har gennem min arbejdsliv indenfor HR og arbejdsmiljø beskæftiget mig med stress på et professionelt plan, men det var noget helt andet selv at blive ramt, forklarer hun.

Susanne Brolykke

Susanne Brolykke er 58 år, gift med Kim Brolykke Larsen og har to voksne børn.

Susanne Brolykke er aktiv i Faaborg Tennisklub, deltager i forskellige fitnesshold hos Local Fitness og elsker at gå lange ture.

Derudover er hun erklæret optimist: - Jeg tror kun på vejrudsigten, når de lover solskin. Så bliver livet bare lidt sjovere, siger hun.

Brolykke Coaching holder til på Østerbrogade 48A i den gamle dommerbolig.

Susanne Brolykke er certificeret coach EMCC Senior Practitioner Level (bestået med udmærkelse) fra Attractor (2015), uddannet stresskonsulent ved Louise Vælds (2019) og stressResponsbehandler ved Louise Vælds (2019).

Derudover har hun over 30 års erfaring fra en stor offentlig organisation inden for HR-området - heraf 16 års erfaring som leder.

Senest var hun ansat som kontorchef hos Odense Kommune.

www.brolykkecoaching.dk

Annonce

To forløb er ikke ens

Da hun nåede sommerferien 2018 var hun ved at være klar til at genoptage sit arbejdsliv, men hun skulle ikke tilbage til det, hun kom fra.

- Men hvad skulle det være? Jeg skulle genopfinde min arbejdsmæssige identitet. Jeg havde lært rigtig meget af det sygdomsforløb, jeg havde været igennem, og det ville jeg gerne bringe i spil, forklarer Susanne Brolykke.

Hun havde allerede en coachuddannelse i bagagen, og så tog hun efterfølgende en uddannelse som stresskonsulent.

- Under min uddannelse havde jeg nogle "prøvekaniner" inde til samtale. Og det gav bare så meget mening. Det er enormt givende at kunne hjælpe andre mennesker, og det giver mig rigtig meget energi, siger hun.

Nu har hun slået dørene op til Brolykke Coaching, hvor hun har indrettet en klinik i privaten på Østerbrogade 48A. Hendes speciale er coaching og rådgivning i forhold til håndtering af stress.

- Et samtaleforløb skal have stor fokus på at give redskaber til at håndtere de aktuelle udfordringer, men gevinsten skal også gerne være der på den lange bane, siger hun.

- Jeg tror, det er en fordel, at jeg selv har prøvet af være der, hvor mine klienter også er. Et stressforløb opleves ikke ens, og det er selvfølgelig ikke mig, det handler om, når der kommer en klient hos mig, men jeg har nogle personlige erfaringer, jeg kan bringe i spil, hvis det bliver efterspurgt, siger hun.

Hvis en virksomhed henviser en medarbejder til et forløb hos Brolykke Coaching, inkluderer forløbet samtidig rådgivning af og sparring med medarbejderens leder. Naturligvis foregår alle samtaler under fuld fortrolighed.

- Jeg har altid ment, at lederen spiller en central rolle. Det er vigtigt, at lederen ikke føler sig på usikker grund, når medarbejderen skal vende tilbage til arbejdspladsen. Og det er vigtigt, at medarbejderen ikke vender tilbage til det, vedkommende i første omgang blev syg af. Nogle gange kan selv mindre justeringer gøre en forskel, og det allerbedste er jo, når der handles så tidligt at sygemelding kan undgås, forklarer hun.

Annonce

Nærvær er vigtigt

For Susanne Brolykke er det vigtigere, at der er tid til nærvær med den enkelte, end at der er mange kunder i butikken.

- Jeg kommer ikke til at have en fyldt kalender. Her er ingen ventefaciliteter, og folk kommer ikke til at krydse hinanden i indgangen. Det er vigtigt for mig, at jeg ikke behøver at kigge på uret, når jeg sidder med en klient, understreger hun.

Det er Susanne Brolykkes første tjans som selvstændig, og det betyder også, at hun på nogle planer er på udebane.

- Jeg er så tændt på den her opgave, og det er det, der driver værket. Men som selvstændig skal jeg også ud at sælge mig selv, og der kommer jeg til at overskride nogle grænser, siger hun med et smil.

Susanne Brolykke har lang erfaring indenfor HR og arbejdsmiljø, og hun coacher gerne medarbejdere, der vil tackle fastlåste situationer på arbejdet. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce

Har det bedre end nogensinde

I dag er Susanne Brolykke efter eget udsagn helt ovenpå igen efter sit stressforløb.

- Jeg har det bedre nu, end jeg har haft det nogensinde før, vil jeg næsten sige. Men der er også nogle ting, jeg gør anderledes. Jeg er ikke sikker på, jeg kunne vende tilbage til mit gamle job. Fx sørger jeg for, at jeg ikke har for mange ting i kalenderen på én gang. Så melder jeg fra. Jeg er bedre til at passe på mig selv.

Føler du, at det begrænser dig?

- Det er ikke en begrænsning. Det er en hjælp for mig. Jeg vil have et liv i balance nu og ikke ende det samme sted igen, siger hun.

- Jeg har fantastiske venner, en fantastisk familie og et fantastisk liv. Hvis den her drøm kan gå i opfyldelse med et passende antal klienter, ville det være skønt. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er det her, jeg skal lave resten af mit arbejdsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce