Annonce
Ugeavisen Faaborg

Susanne har været "hestepige" hele sit liv

Susanne Pedersen har dedikeret et rum i familiens hus til rideudstyr. Hun drømmer om at få en webshop på et tidspunkt. Foto: Maria Retoft Pedersen
Susanne Pedersen er med på Bøgebjergmessen for første gang. Hun fik sin første hest som fireårig, og siden har de firbenede været en kæmpe del af hendes liv. De senere år har hun solgt hesteudstyr fra sit hjem i Pejrup.
Annonce

Pejrup: En af de messedeltagere, der er med på Bøgebjergmessen i Bøgebjerghallen 15. marts for første gang, er SH rideudstyr. Bag SH rideudstyr står Susanne Pedersen, 35, og hun har haft gang i forretningen siden 2014.

- Jeg kendte en grossist og havde rigtig mange kontakter inden for hesteverdenen, og flere opfordrede mig til, at jeg skulle hive nogle varer hjem. Så dér sprang jeg ud i det, fortæller Susanne Pedersen, som oprindelig er butiksuddannet.

Varerne sælger hun via Facebook og på markeder rundt omkring, og i hjemmet på Frederiksbergvej ved Pejrup har hun indrettet et rum med trenser, bid, dækkener, grimer mm.

- Så kan folk komme ind og kigge og mærke på tingene, forklarer hun.

Susanne Pedersens kunder er både konkurrenceryttere og hobbyryttere, men hun har en helt særlig filosofi. Den går ud på, at alle skal have råd til at købe ordentligt rideudstyr uden at blive ruineret.

- Så det er ikke nødvendigvis de dyre mærker. Men det er noget, hvor jeg kan stå inde for kvaliteten, og hvor prisen er overkommelig. Bedsteforældre skal også have råd til at købe udstyr til barnebarnets pony, siger hun.

Jeg kendte en grossist og havde rigtig mange kontakter inden for hesteverdenen, og flere opfordrede mig til, at jeg skulle hive nogle varer hjem. Så dér sprang jeg ud i det.

Susanne Pedersen

Annonce

Hest som fireårig

Susanne Pedersen betegner sig selv som en rigtig "hestepige", og det har hun været hele sit liv. Som fireårig fik hun sin første hest, en hingst, af sin far, og interessen blev vakt. Flere kom til gennem årene. I 2003 købte hun sin første avlshingst, og derefter blev det for alvor vildt, griner Susanne Pedersen.

Omkring 2004-2004 havde hun hele 17 heste, hun avlede på.

- Det har aldrig været en decideret god forretning, men det har været sjovt, og hestene har altid fyldt rigtig meget i mit liv, siger hun.

I 2016 flyttede hun og hendes mand til Pejrup på en nedlagt landbrugsejendom, og her er der blevet plads til fire heste på markerne bag huset. Den ene er hendes fire et halvt år gamle datters pony.

I dag fungerer Susanne Pedersen blandt andet som showkoordinator og raceguide for araberne på Det Fynske Dyrskue, og i 2017 fik hun anerkendt en ny race i Danmark, hispanoaraberne, som hun startede med at avle i 2013.

Hun har selv redet meget - også konkurrencer - gennem årene, men tiden sætter en naturlig begrænsning i øjeblikket.

- For jeg har altid gang i en masse projekter, siger hun med et grin.

Til september bliver hun udlært slagter. P.t. står hun i lære i delikatessen i Kvickly City i Svendborg.

Men allerførst rykker hun sit rideudstyr med til Bøgebjerghallen på messe.

Der vil være salg af både nyt og brugt udstyr, oplyser hun.

Susanne Pedersen har en forkærlighed for arabere. Her er det "Athena" samt datterens pony, "Diva". Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce